President Santokhi tekent condoleanceregister Haïtiaanse president

Een regeringsdelegatie, onder leiding van president Chan Santokhi, heeft haar medeleven betuigd in verband met het heengaan van de Haïtiaanse president Jovenel Moïse. Het condoleanceregister is vandaag getekend op het Haïtiaanse consulaat. President Santokhi heeft na het tekenen van het register, middels een toespraak zijn medeleven en woorden van troost geuit in de richting van het volk van Haïti en de regering.
De president werd op 7 juli in zijn woning vermoord, terwijl zijn vrouw gewond raakte. President Santokhi zei dat Suriname deze gewelddaad veroordeelt en dat die in strijd is met de heilige waarden van de democratie en rechtsstaat.
Volgens de regeringsleider hebben Haïti en de regio met het overlijden van het staatshoofd een groot leider verloren. Een leider die een politieke visie op duurzame ontwikkeling had opgesteld voor zijn land en zijn volk, zei Santokhi.
De president is bij deze activiteit vergezeld door first lady Mellisa Santokhi en minister Armand Achaibersing, vervangend minister van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS).
Op 23 juli zal de Surinaamse vlag, in verband met de begrafenis van president Moïse, halfstok worden gehesen.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald