President Santokhi ontvangt heilig boek

President Chan Santokhi heeft van de acharya pandit Varun Mahtabsingh de Nederlandse vertaling van het heilig boek Garuda Puran ontvangen. De overhandiging heeft gisteren plaatsgevonden op het Kabinet van de President. De Nederlandstalige versie is uitgebracht door de acharya.
De authentieke versie bestaat uit zestienduizend verzen, die handelen over onder andere: ethiek, religie, de theorie van hemel en hel, karma en wedergeboorte. “De kennis dat uit het boek voortvloeit, is universeel. De Garuda Puran beschrijft alle facetten van het leven, de geboorte, de dood en het hiernamaals. Daarnaast wordt gekeken in hoeverre de ziel zijn verantwoordelijkheid draagt voor alle daden wat het op dat moment met zich meedraagt,” zei de geestelijke.
Het staatshoofd is de geestelijke dankbaar en zei dat hij het boek goed zal doornemen. Acharya Mahtabsingh heeft het boek overhandigd met de bedoeling dat het een handleiding zal zijn, zodat de president de samenleving onbaatzuchtig zal dienen, met inachtneming van morele- en ethische normen en waarden.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald