President Santokhi ontvangt boekwerk over deviezenrecht

Anne Harmsma heeft vandaag het eerste exemplaar van het boekwerk getiteld ‘Van Surinaams deviezenrecht, een oriëntatie,’ overhandigd aan president Chan Santokhi. Volgens de auteur is er hierover in Suriname heel weinig geschreven. Harmsma gaat in zijn boekwerk in op een aantal zaken zoals de actualiteiten, de wetgeving van het deviezenrecht, rechterlijke uitspraken en opinies.
De Deviezenwet is zeer oud, maar werd als een soort noodmaatregel ingevoerd. Dit om te voorkomen dat Duitsland, Nederlands grondgebied zou betreden en aan de haal zou gaan met de deviezen die zij zouden aantreffen.
Deze noodmaatregel is na de oorlog in 1947 omgezet in een wettelijke regeling, die nu de Deviezenregeling heet. Een exemplaar van dit boekwerk is ook aangeboden aan de governor van de Centrale Bank van Suriname, Maurice Roemer.
Dit boekwerk kan inzicht verschaffen in de totale kadering van het deviezenrecht in Suriname. “Wij kunnen leren hoe wij moeten omgaan met het maken van nieuwe regelgeving.” De oud-bankdirecteur benadrukte daarbij, dat vertrouwen het enige goede fundament is voor monetaire tactiek en politiek. Als dat vertrouwen beschaamd wordt kost het heel veel moeite om dat te herstellen, zei Harmsma.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald