President Santokhi: “Laat u zich niet afleiden door a-nationalisten”

“Laten we ons niet laten afleiden door personen die ik kwalificeer als a-nationalisten,” zei het president Chan Santokhi aan journalisten bij aankomst in Lelydorp. Deze personen dienen volgens het staatshoofd enge politieke belangen en hebben het hart niet op de juiste plek als het gaat om de ontwikkeling van Suriname.
“Ik ben blij dat u zich niet heeft laten afleiden,” sprak hij de kleine groep aanwezigen op Lelydorp toe. De geplande ontvangst is vanwege de stijgende COVID-cijfers afgelast. Verder zei Santokhi dat het verzoek dat Surinamers visumvrij kunnen reizen is gedeponeerd bij de Europese Unie. Hiervoor zou de wet op biometrische paspoorten ingevoerd moeten worden. “Dat zal het moment zijn dat alle Surinamers vrij kunnen reizen naar Europa zonder visa,” verzekert de president.
Ook de VHP-ers Ronny Aloema en Pertap Bissumbhar keuren het gedrag van Surinamers in Nederland af, die de president met krachttermen hebben uitgejouwd. Zij waren ook aanwezig op Lelydorp om het staatshoofd te verwelkomen.
“Het is niet correct voor een mens en nota bene als staatshoofd. Natuurlijk kan iemand andersdenkend zijn, maar uitschelden hoort niet in deze samenleving,” zegt Bissumbhar aan Suriname Herald.
Aloema stelt dat de problemen die zich nu voordoen niet door de huidige president zijn veroorzaakt. “De mensen hebben met twintig zetels voor de VHP gestemd.” Hij zegt dat de protesteerders in Nederland met hun gedrag Suriname hebben uitgescholden.
Naomi Hoever