President Santokhi kondigt gestructureerde en geïnstitutionaliseerde nationale dialoog aan

De regering wil naar een gestructureerde en geïnstitutionaliseerde nationale dialoog met de verschillende groepen binnen de samenleving. Dat zei president Chandrikapersad Santokhi zaterdag 20 mei tijdens een bijeenkomst met vertegenwoordigers van verschillende organisaties en instanties die in het vooroverleg hun opwachting hadden gemaakt bij het staatshoofd. De resultaten van deze pre dialoog zijn met de aanwezigen gedeeld. 
De eerste inzichten uit de pre dialoog zijn, dat de samenleving bij het beleid betrokken moet worden, de communicatie beter moet en de regering zich tot de samenleving moet wenden. Er zijn drie beleidsterreinen geïdentificeerd, te weten: politiek bestuurlijk, financieel-economisch en sociaal-maatschappelijk. 
Issue die aanpak behoeven
Uit de pre dialoog heeft de regering ook kunnen oppakken dat vraagstukken als koers- en prijsbeheersing, volksgezondheid, onderwijs, veiligheid en armoedebestrijding aanpak behoeven. 
“Er is 1 regering met 1 president”
Daarnaast zijn er volgens Santokhi ook percepties die weggewerkt moeten worden. Zo benadrukt hij, dat er één regering is met één president, met een duidelijke taakverdeling en dat dit ook zo geëxerceerd zal moeten worden. Irritaties in de regering zullen tot het verleden moeten behoren. Hetzelfde geldt voor etniciteit met symptomen van racisme binnen de samenleving. 
Het staatshoofd ziet op dit stuk graag het invoeren van cultuuronderwijs en daarbij het vroegtijdig aanleren van normen en waarden.