President Santokhi installeert commissie viering 45 jaar Srefidensi

Pertab Goerdayal mag leiding geven aan de commissie in verband met de viering van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid. President Chan Santokhi heeft deze commissie gisteren geïnstalleerd op het Kabinet van de President. In deze commissie hebben personen uit verschillende disciplines zitting zoals veiligheidsdeskundigen, een historicus, vertegenwoordigers van ministeries en werkarmen van de overheid.
Volgens Goerdayal is 45 jaar Srefidensi een markant moment voor Suriname. Het is een grote uitdaging om met de huidige COVID-19-crisis dit heugelijk feit te vieren. “We hebben de opdracht gehad om verschillende mogelijkheden te bekijken.” Er zijn volgens hem opties besproken om de viering in Paramaribo te laten plaatsvinden of op districtsniveau. De werkgroep zal zich in de komende dagen hierover buigen en verslag doen aan het staatshoofd.
De voorzitter zegt dat 45 jaar Srefidensi onder normale omstandigheden groots gevierd zou worden. Echter zal er bij de activiteiten voldoende rekening gehouden moeten worden met COVID-19-protocollen. Belangrijk bij de activiteiten zal zijn het belang van het nationalistisch gevoel. “Laten wij een nationaal karakter geven aan de viering en daarbij het bedrijfsleven en overheidsorganisaties.”
Goerdayal zegt verder dat Suriname rond de onafhankelijkheidsviering bezoek van buitenlandse regeringsvertegenwoordigers mag verwachten. “Dat is ons al doorgegeven door de president.” Hij heeft opgeroepen om gezamenlijk een bijdrage te leveren aan de instandhouding van de gezondheid van de totale bevolking.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald