President Santokhi eert voorouders tijdens seniorendag ter gelegenheid van Hindoestaanse Immigratie

Op seniorendag, 21 mei 2023, hebben Shri Sanatan Dharma Paramaribo-Noord, Stichting Welzijn door Collectiviteit en Lions’ Club Kwatta een geweldige dag georganiseerd voor oudere burgers ter viering van 150 jaar Hindoestaanse Immigratie. President Chandrikapersad Santokhi en zijn echtgenote Mellisa Santokhi-Seenacherry waren eregasten bij dit evenement in het Roeli’s Event Center.
Verschillende seniorenburgers hebben kunnen genieten van diverse optredens. “Met het organiseren van deze dag en het uitnodigen van jullie willen we onze voorouders eren. Het is belangrijk om te herinneren welke bijdrage zij hebben geleverd aan de ontwikkeling van ons land”, zei het staatshoofd tijdens zijn toespraak. President Santokhi benadrukte de bijdrage van de Hindoestaanse voorouders. Hij voegde eraan toe dat er vóór en na hen andere groepen zijn gekomen die allemaal hard hebben gewerkt.
Het staatshoofd merkte op dat het behoud van taal en cultuur van alle groepen, ondanks onderdrukking, het vieren waard is. Hij verwees ook naar de vieringen van 160 jaar Keti Koti (afschaffing van de slavernij) en 170 jaar Chinese Immigratie.
“Daarom zijn we onze voorouders dankbaar voor alles wat ze hebben gedaan voor ons en onze kinderen. We zullen deze traditie koesteren en ervoor zorgen dat we onze kinderen een goede toekomst bieden”, aldus het staatshoofd.