President Santokhi betuigt medeleven met St. Vincent & the Grenadines

Namens de regering en de bevolking heeft president Chandrikapersad Santokhi vrijdag 9 april zijn medeleven betuigd aan de regering en de samenleving van St.Vincent & the Grenadines, vanwege de desastreuze impact van de explosieve uitbarsting van de La Soufriere vulkaan, zo bericht de Communicatie Dienst Suriname.
In een brief aan premier Ralph Gonsalves geeft het staatshoofd aan, dat Suriname  sympathie en solidariteit betoont aan iedereen die getroffen is door deze calamiteit. ‘St.Vincent & the Grenadines mag altijd rekenen op ondersteuning vanuit Suriname.’
Daarom heeft het staatshoofd de premier van het eiland gevraagd om een lijst van benodigdheden zodat Suriname in staat is op nationaal niveau een hulpactie op touw te zetten.
De vulkaan was al een tijdje actief. Een zone rondom La Soufriere werd donderdag al verboden terrein en in het noorden van het eiland zijn duizenden mensen geëvacueerd. Door de autoriteiten worden vier cruiseschepen ingezet om mensen naar omliggende eilanden te brengen als Antigua, Barbados, Saint Lucia en Grenada.
Ook kan men ervoor kiezen om naar een van de schuilplaatsen op St. Vincent & the Grenadines zelf te gaan. Het eiland telt 100.000 inwoners en heeft sinds 1979 geen vulkaanuitbarsting meer gehad.
President Santokhi heeft zijn collega-regeringsleider een hart onder de riem gestoken en gezegd dat de moed en veerkracht van de burgers van St.Vincent & the Grenadines ervoor zal zorgen dat ze deze vernietigende natuurramp te boven zullen komen in deze uitdagende tijd.

[embedded content]

Dit delen:

Vind ik leuk:
Like Laden…

………… (DB Sur)

Lees verder

Bron: Dagblad Suriname