President Santokhi: “Alle puin vorige regering al opgeruimd”

President Chan Santokhi die nu in Nederland vertoeft, heeft maandag tijdens een ontmoeting met de diasporagemeenschap in Den Haag aangegeven dat hij binnen een jaar alle puin van de vorige regering heeft opgeruimd. “Ja, ik had een jaar nodig om dat moeras weg te halen. Ik had een jaar nodig om puin op te ruimen. Ik had een jaar nodig om een sterk fundament te ontwikkelen en dat is al ontwikkeld,” zegt Santokhi.
Hij geeft aan dat er nu een prachtig Suriname opgebouwd zal worden in de resterende 3,5 jaar naar de verkiezingen van 2025. Aan zijn gehoor heeft hij voorgehouden dat alle beloftes die tijdens de vorige verkiezingen zijn gemaakt, ingelost zullen worden. “Alle beloftes die we gedaan hebben zullen we realiseren,” aldus Santokhi.
Launch verkiezingscampagne VHPDe president zegt dat zijn partij voor verlenging van de regeertermijn gaat. Er zou nu al gewerkt worden naar de verkiezingen van mei 2025. Alle structuren in de verschillende districten zullen tegen het einde van oktober aangedaan worden.
Ook zal de partij op 16 januari 2022 haar verkiezingscampagne lanceren. Santokhi zegt dat een team aangewezen is om de VHP-strategie 2025 te gaan ontwikkelen. “We maken die partij klaar voor de volgende verkiezingen van 2025 of eerder,” zegt de president in de hoedanigheid van VHP-voorzitter.
Meer dan 28 zetelsDit keer vraagt Santokhi niet om 28 zetels, maar zelfs meer. “We hadden opgeroepen geef ons die 28 zetels. Heel wat mensen begrepen dat niet. Nu begrijpen ze het wel waarom. Maar nu gaan we niet vragen om 28 zetels. We gaan u vragen geef ons 28 en meer. Als u van het land een prachtig welvarend land wil maken,” meent Santokhi.
De president is voor een week in Nederland voor een werkbezoek. De bedoeling van het bezoek is onder meer het versterken van de band met de voormalige kolonisator.
Jerrel Harderwijk