President krijgt eerste fles Borgoe Srefidensi Edition

President Chan Santokhi heeft in verband met 45 jaar Srefidensi de eerste fles van de Borgoe Srefidensi Edition, gisteren in ontvangst mogen nemen. Suriname Alcoholic Beverages N.V. (SAB) heeft ter gelegenheid van 45 jaar onafhankelijkheid van Suriname, de Borgoe Srefidensi Edition, uitgebracht.
Deze Borgoe rum is een blend, gelagerd in eikenhouten vaten met een soepele smaak en uitzonderlijk lange afdronk.
Voor deze speciale gelegenheid zijn de kleuren van de Surinaamse vlag verwerkt in het Borgoe-logo. Het tandwiel in combinatie met de kleur rood symboliseert nostalgie, maar tegelijkertijd ook vooruitgang en strijd voor een beter bestaan. De witte kleur symboliseert vrijheid en gerechtigheid, de groene kleur vruchtbaarheid en het goud symboliseert het vloeibaar Surinaams goud “Borgoe rum”.
Borgoe rum, het vloeibare goud, vindt zijn oorsprong in 1882 toen de suikerrietplantage Mariënburg in het district Commewijne werd opgericht. Borgoe rum werd in 1982 ontwikkeld om de 100ste verjaardag van de suikerfabriek Mariënburg te herdenken
De Borgoe 45 jaar Srefidensi Edition wordt in een beperkte oplage uitgebracht en zal verkrijgbaar zijn bij geselecteerde outlets.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald