President kondigt aangepaste lockdownmaatregelen aan

“We luisteren naar de signalen. We gaan voor een aanpak die nationaal gedragen wordt. We kijken wat aangepast moet worden, zodat we die alvast zaterdag kunnen bekendmaken,” zei president Chan Santokhi vandaag voor aanvang van de Algemene Politieke Beschouwingen in het parlement.
Hij gaf aan dat het vaccinatieprogramma wordt opgevoerd. Jongeren van 18 jaar en ouder zullen ook gevaccineerd worden. Voorheen was de vaccinatie bedoeld voor personen boven de 40 jaar met onderliggende aandoeningen.
Het achterland zal via het traditioneel gezag geïnformeerd worden. Vicepresident Ronnie Brunswijk zal het voortouw nemen in de informatievoorziening naar het achterland toe. “COVID maakt geen onderscheid tussen politieke kleur of arm of rijk. Ik ken iemand die is bezweken aan de gevolgen van COVID. Rijkdom en geld konden niets doen,” sprak de president.
Het hoofddoel van de regering is om Suriname COVID-vrij te maken, omdat de verspreiding plaatsvindt door menselijk contact. De president zei dat de regering het onderlinge contact tussen mensen wil beheersen. “Wij willen het contact verder terugdringen.” Santokhi zei dat het terugdringen van samenscholingen botst tegen maatschappelijke- en economische factoren, ondanks alle sectoren betrokken worden.
Door een toename aan besmettingen is er een tekort aan zorgpersoneel. Het staatshoofd zei dat door het tekort de situatie niet kan worden beheerst. Vandaar de nationale oproep om gepensioneerden en vrijwilligers in te zetten.
Naomi Hoever

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald