President komt marktventers Lelydorp tegemoet

President Chan Santokhi heeft toestemming gegeven voor de voortzetting van de markt te Lelydorp. De president vindt het van eminent belang dat dwars door de COVID-19-situatie de voedselvoorziening en inkomstenwerving gegarandeerd blijven. Het staatshoofd is tot dit besluit overgegaan nadat de marktventers zich vandaag hebben begeven naar het woonadres van het staatshoofd.
Zij werden afgelopen week door het districtscommissariaat gesommeerd om de markt op maandag, dinsdag en donderdag gesloten te houden. Volgens slager Ronald Mangoenwikromo kwam het besluit van het commissariaat als donderslag bij heldere hemel. Hij is de president dankbaar voor het getoonde begrip.
“We zijn afhankelijk van de verkoop. Met tussenkomst van de president kunnen wij nu vanaf maandag tot vrijdag normaal verkopen. We nemen de COVID-19-protocollen ook in acht. Er is een goede ventilatie”, aldus de slager. De markt gaat open van 07.00-13.00 uur.
De verkopers zijn ingenomen met de vlotte wijze waarop president Santokhi heeft ingespeeld op het probleem. Met het besluit mogen de marktventers hun zondagse activiteit in het vervolg weer uitvoeren. Echter zal dit vanwege de totale lockdown die het komende weekend en het daaropvolgende weekend geldt, niet toegestaan zijn. Hetgeen betekent dat de verkopers hun activiteiten na versoepeling van de lockdown kunnen hervatten.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald