President, first lady en zoon Santokhi met de dood bedreigd

“Chan a ne mek uit if na 20 wachter I abi, mo kir yu mars nanga yu vrouw plus yu boy”, is een van de bedreigingen die zijn geuit aan het adres van president Chan Santokhi, first lady Mellisa Santokhi-Seenacherry en de zoon van de president, Richano Santokhi. Deze bedreigingen deed Viren Ghisiawan op zijn Facebookpagina.
Onder deze profielnaam heeft hij niet alleen het presidentieel echtpaar bedreigd, maar ook het VHP-assembleelid van Nickerie, Harriet Ramdien.
Alven Roosveld, coördinator van de Communicatie Unit van het Kabinet van de President, geeft tegenover Suriname Herald te kennen dat er notitie is genomen van deze Facebookpost. De post wordt nader bekeken, zegt Roosveld.
Ghisiawan heeft president Santokhi verweten het volk voor de gek te houden. Ook zou hij volgens Ghisiawan drugsdeals hebben gesloten. In de post wordt de president erop gewezen dat de mensen na de verkiezingen van 25 mei in de Anthony Nesty Sporthal voor hem hebben geslapen, maar hij merkt op dat nu de president het volk pinaart.
Ook wordt aangehaald dat men voor Chan gevochten heeft. Hij adviseert de president om weg te lopen als die niet instaat is om het land te kunnen draaien. “Viren tak ing mi ne freed ka”, laat de persoon duidelijk weten.
De first lady wordt in deze post met de dood bedreigd en ze wordt verweten zich “hoog en droog” te voelen. “Mellisa, denk niet dat we jou zijn vergeten heh, wanneer de tijd komt gaat je familie huilen,” wordt in post geschreven verwijzend naar de first lady. Ook wordt ze van verweten lak te hebben aan het volk omdat ze ‘alles’ wil met 10 k**** salarissen.
Assembleelid Ramdien wordt beschuldigd valse beloftes te hebben gedaan want veel mensen zouden hun baan zijn kwijtgeraakt door haar. Zij wordt bedreigd dat ze moet oppassen dat haar ‘bek’ niet breekt.

Onder de post van Ghisiawan is een afbeelding van een pistool geplaatst. De Facebookpost is na enige tijd verwijderd.
Vishmohanie Thomas

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald