Structuren van verschillende districten hebben president Chandrikapersad Santokhi ontmoet om problemen over grondzaken te bespreken. Tijdens deze bijeenkomst, op maandag 13 januari op het Kabinet van de President, waren ook minister Dinotha Vorswijk en onderminister Sieuwkoemar Ramsukul van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB) aanwezig. De structuren kregen de kans om hun klachten en zorgen met betrekking tot grondaanvragen rechtstreeks voor te leggen aan de president.
Het staatshoofd gaf aan dat er belangrijke stappen zijn gezet, zoals de aanpak van grondenrechten die vervallen zijn, en problemen met erfpachtrechten. Hij wees erop dat problemen van ruim 40 jaar zijn aangepakt, maar dat er nog veel werk is. Volgens de structuren blijven er klachten over zaken. Deze klachten zijn ingediend, maar burgers hebben geen reactie ontvangen, ondanks er ook lijsten zijn afgegeven. Tijdens de bijeenkomst is ook aangegeven dat burgers vaak niet weten wat de status is van hun aanvragen. Bovendien zijn er gevallen van dubbele uitgiftes, en wordt er onvoldoende gecommuniceerd over wat burgers in zulke situaties moeten doen.
President Santokhi vroeg dat het ministerie aangeeft wat de status is van deze lijsten. Ook op het kabinet zijn lijsten ingediend, maar daar is wel een overzicht van wat opgelost is. Dit zou volgens de president bij alle structuren het geval moeten zijn. “Dat moeten we nu coördineren”, gaf hij aan. Minister Vorswijk bevestigde dat er veel stukken zijn ingediend bij haar ministerie, maar dat zaken zoals overdrachten en verdelingen niet langer door het ministerie zelf worden uitgevoerd. Ze legdeuit dat deze burgers dus tevergeefs wachten op antwoord van het ministerie. “Het ministerie ontvangt dagelijks brieven, maar we hebben te maken met uitdagingen zoals een gebrek aan brandstof en voertuigen.” De bewindsvrouw stelde voor om een traject met een tijdslijn per district in te zetten, zodat er gericht gewerkt kan worden aan de problemen in die gebieden.
Onderminister Ramsukul ondersteunde dit voorstel en gaf aan dat als alle stukken worden aangeleverd, de lijsten gecontroleerd kunnen worden om vast te stellen wat reeds is opgelost. De president drong aan op snelle actie en vroeg dat het ministerie samen met de structuren in rap tempo de grondproblemen oplost. Er is afgesproken dat er deze week een overzicht wordt gemaakt van de openstaande zaken, zodat het aanpakken van de problemen voortvarend geschiedt.
- Vuil niet opgehaald vanwege verzuim medewerkers..
- Reddingacties in Tibet vergroot na aardbeving..
- Aviankoi officieel nog steeds parlementariër; ‘de wet verbi…..
- DNA-leden vragen aandacht regering voor noodkreet SVB..
- Toename van griepgevallen ook merkbaar op poli’s Nickerie..
- Eerste gesprek advocaten familie Bouterse en pg geweest ove…..
- BESCHOUWING — C’est la vie voor Bordo!..
- President erkent bijdrage VES op nieuwjaarsreceptie..
- Volksgezondheid kondigt stringente maatregelen aan voor beh…..
- Jaaropening VES gericht op strategisch verantwoord beleid v…..
- Geen mededeling over gesprek met pg en advocaten..
- Verklaring Surinaamse Voetbalbond: Samen sterk voor voetbal…..
- Meer dan 30.000 uit bestand koopkrachtversterking gehaald..
- Politieke partijen moeten ruim SRD 500.000 betalen aan waar…..
- Afdeling Rijbewijzen KPS vanaf morgen weer normaal geopend …..
- Frans-Guyana stelt orde op zaken nabij grens met Suriname..
- DNA eensgezind: Waarborgsom deelname verkiezing aangepast..
- DA’91 begraaft strijdbijl inzake waarborgsom nog niet..
- Antonie Jacobus Hagemeijer..
- Rainer Karioredjo over studeren en reizen in Indonesië: ‘Al…..
- Juliette Magdalena Esjas..