‘PPS groot geworden door loyaliteit en flexibiliteit personeel’

11/11/2020 23:11 – Arjen Stikvoort

Marcel Chehin snijdt de taart aan, gadegeslagen door onder anderen zoon Badwie en dochter Marceline. : Arjen Stikvoort  
PARAMARIBO – “Zonder een goede ‘familie’ waren we nu niet hier met zijn allen”, sprak Marcel Chehin, de inmiddels 81-jarige grondlegger en oud-directeur van Professional Private Security (PPS), zijn personeel toe. Het bedrijf met 325 personeelsleden bestond dinsdag dertig jaar, een mijlpaal met pieken en dalen. “Maar door de loyaliteit en flexibiliteit van het personeel zijn we zo groot geworden en de rek is er nog lang niet uit”, meent directeur Badwie Chehin, jongste zoon van de grondlegger.
Vader Chehin: “Mijn oudste zoon Léon sleutelde thuis aan auto’s en installeerde auto-alarminstallaties. Met dit laatste is het idee ontstaan om iets in de beveiliging te gaan doen en is de familie begonnen met alarminstallaties in panden. De belangrijkste klant toen was de Nederlandse ambassade. Twaalf jaar lang hebben we daar de beveiliging gedaan.” Badwie heeft met zijn zus Marceline de leiding. Hij kwam in 2003 in het bedrijf en hield zich bezig met dochtertak PPS Waardetransport.
In de eerste drie jaar groeide het bedrijf hard. “Dat was een solide basis om de onderneming verder te ontwikkelen.” Het absolute dieptepunt was het overlijden van Léon, één van de grondleggers. Ook zakelijk zijn er wat minpunten geweest. “We hebben moeilijke jaren gekend, maar hebben altijd tijdig op zaken geanticipeerd, zodat we niet diep van slag raakten.” Het bedrijf heeft zich in de loop der jaren ook uitgebreid met een winkel voor veiligheids- en comfort attributen en een meldkamer waar camerabeelden van klanten op een slimme en interactieve manier worden gemonitord. “Dat zal de toekomst worden.”
De Covid-19-periode heeft het personeel sterker gemaakt, zegt hij. “Er is een groot beroep gedaan op de flexibiliteit van de medewerkers. Soms moesten diensten worden overgenomen of extra uren gedraaid worden. ” Intern is de organisatie sterker geworden. De dienstverlening ging onverstoord door. Het bedrijf voerde door Covid-19 minder onderhoudsbeurten uit aan installaties en de vraag naar alarmsystemen werd minder. “Maar kijkend om ons heen, mogen we niet klagen.” Werknemer Tanya Karwofodi zit al 26 jaar bij het bedrijf. “Ik ben van assistent klantenservice gegroeid naar hoofd van de afdeling en ben nu manager business development. Ik heb meer ups dan downs gehad en ben trots op het bedrijf, vooral door de manier van samenwerken.”
  Tweet
 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname