In het district Coronie is met het Pomeroon-project, dat zich richt op de rehabilitatie van mangroven, een belangrijke stap gezet richting milieubescherming en duurzame ontwikkeling in Suriname. Coronie maakt deel uit van de laaggelegen kustvlakte. Deze regio huisvest naar schatting 90 procent van de bevolking van Suriname, maar loopt vanwege de stijgende zeespiegel als gevolg van klimaatverandering, aanzienlijk risico.
Op woensdag 7 mei vond het startsein plaats in aanwezigheid van de districtscommissaris van Coronie, Rianto Kasanmoesdiran, minister Marciano Dasai van Ruimtelijke Ordening en Milieu (ROM), de directeur van Pomeroon Suriname N.V. en de CEO en oprichter van Carbon Done Right, dr. James Tansey.
De mangrovebossen vormen een natuurlijke bescherming tegen de zee en zijn daarom van groot belang voor het behoud van de kustlijn. In vergelijking met andere gebieden zoals Weg naar Zee, bezit Coronie gelukkig nog een aanzienlijk deel van deze natuurlijke barrière. Desondanks is er ook hier sprake van schade aan de mangroven, wat de noodzaak van dit project onderstreept.
Het Pomeroon-project, uitgevoerd door Pomeroon Suriname N.V., combineert milieubescherming met agrarische ontwikkeling. Naast de rehabilitatie van mangroven, houdt het bedrijf zich bezig met kokosteelt. Deze geïntegreerde aanpak wordt al toegepast in Guyana en vindt nu ook ingang in Suriname. Pomeroon Suriname N.V. maakt deel uit van een bredere internationale organisatie die ook actief is in Afrika en Mexico.
Volgens de directeur van Pomeroon Suriname, is het bedrijf al ongeveer twee jaar actief in Suriname. In deze periode zijn voorbereidingen getroffen en onderzoek verricht. Momenteel bevindt het project zich in de mobilisatiefase. De daadwerkelijke uitvoering staat gepland om in juni te starten. De verwachting is dat tegen het einde van het jaar de eerste zichtbare resultaten van het project merkbaar zullen zijn. Hoewel de volledige groei van mangroven tussen de twee en drie jaar kan duren, staan ze bekend om hun relatief snelle groeisnelheid in vergelijking met andere boomsoorten. Een bijkomend voordeel is dat mangroven CO2 opslaan, wat kansen biedt op het verkrijgen van klimaatfinanciering. Dit is een aspect dat de regering al twee jaar tracht te benutten. Suriname beschikt over uitgestrekte bosgebieden, niet alleen in het binnenland, maar ook in de kustvlakte. Het is van belang dat het land in staat wordt gesteld om duurzaam te profiteren van deze natuurlijke rijkdommen, onder andere door toegang tot fondsen en samenwerking met investeerders.
The post Pomeroon Suriname start mangroveproject in Coronie ..
- Lesuitval op Mulo Brokopondo door ondergelopen schoolterrei…..
- Bromfietser aangereden en overreden..
- President Santokhi luistert naar zorgen veiligheidsdiensten..
- Sranan Lobi Dey roept op tot liefde voor Suriname..
- Robinhood versus Transvaal: onstuitbare kracht tegen onbewe…..
- Waarschuwing: valse Ozempic (semaglutide) in omloop..
- GAJADIEN EN FINANCIËN..
- Wet- en regelgevingloos..
- Volksgezondheid: Koop Ozempic alleen via erkende apotheken..
- Man bedreigd en onder druk gezet om voertuig af te staan..
- Verkeersongeval met dodelijke afloop..
- Bevorderingen grootste verworvenheid van minister Emanuel..
- Hoop..
- Geen fatsoenlijk overleg door Bee bij afgelassen 2e vergade…..
- Ongeveer veertien woningen getroffen door wateroverlast Bro…..
- Voorzichtige doorbraak in Amerikaans-Chinees handelsconflic…..
- De zaak Goerdat..
- DIGITALE BELOFTE, ZONDER DAADWERKELIJKE UITBETALING..
- CONSTITUTIONEEL HOF DOODGEBLOED?..
- Vrede begint hier: geen plaats voor haat en dreiging in Ned…..
- A20, DOE en PRO nemen afstand van Bondru-campagne..