Politioneel onderzoek ingesteld naar uitspraken Bouterse

Procureur-generaal (pg) Roy Baidjnath Panday heeft president Chan Santokhi meegedeeld, dat er een politioneel onderzoek is gestart naar de uitspraken die Desi Bouterse heeft gedaan in Ocer op 30 november. President Santokhi gaf tegenover journalisten aan, dat het hier gaat om uitspraken die niet gericht zijn naar een persoon maar die gericht zijn tegen de rechtstaat en natie.
De president legde uit dat hij aan de pg gevraagd heeft om na te gaan als de uitspraken strafwaardig zijn en op basis van zijn beoordeling zal de pg stappen ondernemen. Bouterse deed na de zitting van de Krijgsraad dreigende uitspraken in NDP-partijcentrum Ocer. “Het volk heeft ons weer nodig. Men is bezig het volk vijftig jaar terug te werpen,” zei hij. Toen zijn er wapens aan te pas gekomen vervolgde hij. “Dit soort dingen ga je alleen met wapens kunnen weghalen en daarvoor zijn de Bouterses, Jules en de Abrahamsen te oud,” gaf hij te kennen.
“Of u zult moeten toegeven en voor de rest puppet willen blijven, maar als u daadwerkelijk inhoud wil geven aan Suriname is van de Surinamers, dan zullen wij in de bres moeten springen. Ik weet dat vele mensen ons niet begrijpen, maar laten wij elkaar beginnen te begrijpen dat er een historische taak is weggelegd om vanuit deze eenheid dit niet zo door te laten gaan,” aldus Bouterse.
Vanuit de coalitie en diverse groepen is er fel gereageerd op de uitspraken van Bouterse. De coalitie gaf aan dat zulk taalgebruik niet alleen opruiend is, maar ook contraproductief en polariserend. Dit soort onverantwoordelijke gedrag kan worden geïnterpreteerd als een overtreding van de wet.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald