Politierekruten in actie

De rekruten binnen de Korps Politie Suriname (KPS) zijn in actie. Deze actie is overgenomen door de Surinaamse Politiebond (SPB), geeft de voorzitter van de bond, Raoul Hellings, te kennen tegenover Suriname Herald. “De politiebond heeft de mensen uit het werkveld gehaald”, zegt Hellings. De bond heeft dit gedaan omdat er geen zekerheid is over de rechtspositie van de politierekruten.
Hellings geeft aan dat de bond het misnoegen van rekruten heeft aangehoord en heeft toen de actie overgenomen. De rekruten zijn door de bond gevraagd naar huis te gaan en zich morgen om 07.00 uur aan te melden bij het Politie-opleidingscentrum (POC). De rekruten blijven in actie totdat de werkgever de mensen zekerheid kan bieden wat hun rechtspositie betreft zodat ze het politiewerk kunnen voortzetten.
De druppel die de emmer deed overlopen was het besluit om de beëdiging van de rekruten weer uit te stellen en wel naar 21 december. Op schema stond dat de rekruten op 14 december beëdigd zouden worden, echter werd de beëdiging uitgesteld.
Hellings benadrukt dat het rekruten betreft die langer dan zes maanden geleden hun opleiding hebben afgerond. De maat was vandaag vol voor de rekruten die wachten op hun beëdiging als politieambtenaar.
Volgens de presidentiële commissie Doorlichting Korps Politie Suriname zou 70 procent van deze lichting niet voldoen aan de criteria om beëdigd en aangesteld te worden als aspirant-agent van politie. Volgens het onderzoeksrapport zou er sprake zijn van een ongunstig resultaat van de medische en of psychologische test en van het milieu- en of antecedentenonderzoek. Dit liet de minister van Justitie en Politie, Kenneth Amoksi, weten tijdens een regeringspersconferentie in november.
Vishmohanie Thomas

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald