Politieoperatie ‘Hoop’ hervat

De politieoperatie Handhaving Openbare Orde Paramaribo afgekort ‘Hoop’, wordt vrijdag hervat. Bij deze operatie draait het erom dat de politie op diverse plekken in Paramaribo veiligheidsmaatregelen neemt en handhaaft, zegt inspecteur Jiwenperkash Mahabier aan Radio 10. Mahabier is belast met de coördinatie van de operatie. De veiligheidsmaatregelen bestaan uit onder meer ‘roadblocks’, terwijl de surveillance, zowel op de motorfiets als te voet, ook wordt opgevoerd. Daarnaast zullen de eenheden er op toezien dat de Covid-19-maatregelen worden gehandhaafd.

Operatie ‘Hoop’ was voor enige tijd ‘on hold’ gezet, nadat de zogenoemde ‘Stootgroep’ van het Korps Politie Suriname in leven was geroepen. De coördinatie van operatie ‘Hoop’ is vanuit het Andre Kamperveen Stadion, waar ‘lockdown-overtreders’ naartoe worden gebracht.

Dat was inspecteur Jiwenperkash Mahabier, de coördinator van Operatie ‘Hoop’. Tijdens deze operatie wordt de politie bijgestaan door leden van de Beveiligings- en Bijstandsdienst Suriname (BBS).
………… (R10)

Lees verder

Bron: Radio 10 Suriname