Politiekogel raakt roofverdachte dodelijk

12/04/2021 10:57 – Van onze redactie

 
POWAKKA – De politie heeft zondagmiddag te Powakka tijdens de aanhouding van vier verdachten van een beroving vuurwapengeweld moeten toepassen. Een van de verdachten werd geraakt in zijn bovenbeen en overleed kort daarna ter plaatse. De drie anderen zijn aangehouden. Het schietincident voltrok zich voor een supermarkt.
Het voertuig waarin de verdachten reden hadden zij vrijdagavond gewapend gekaapt van een taxichauffeuse in Paramaribo. De vrouw werd gedwongen hen te vervoeren naar Berlijn te Para en werd daar gekneveld achtergelaten. Zondagmiddag werd het voertuig, dat intussen voorzien was van een andere kentekenplaat, gesignaleerd voor een supermarkt aan de Siparibo Paraweg te Powakka.
Bij het zien van de politie trok een van de verdachten een wapen, dat naderhand een gasbuks bleek te zijn. De politie was daarom genoodzaakt gericht te schieten met de dodelijke afloop tot gevolg. Het voertuig, met daarin de originele kentekenplaten, is in beslag genomen. Het lichaam van de overleden verdachte is voor obductie in beslag genomen. De recherche van regio Midden heeft de zaak in verder onderzoek. De namen van de verdachten zijn nog niet bekend gemaakt.-.
  Tweet
 

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname