De uitkering van de beloofde verhoging van SRD 250 voor mensen met een beperking, is vooralsnog uitgebleven. Terwijl de regering begin maart volmondig instemde met de verhoging van de financiële tegemoetkoming van SRD 2500 naar SRD 2750, is de betaling uitgebleven. Volgens Aniel Koendjbiha-rie, voorzitter van de Stichting Wan Okasi, tast men in het duister over de reden van deze ‘vertraging’. Het gebrek aan communicatie van overheidswege maakt de situatie des te schrijnender. Het is niet de eerste keer, dat de overheid kwetsbare groepen met mooie woorden paait, zonder daar concrete acties aan te koppelen. De verhoging zou eind maart ingaan, maar inmiddels is april begonnen zonder enige duidelijkheid. Het tragische is, dat de doelgroep, mensen met een beperking en chronisch zieken, volledig afhankelijk is van deze tegemoetkoming. In tijden van economische crisis telt elke SRD, maar de regering lijkt daar geen begrip voor te hebben. Koendjbiharie spreekt zijn frustratie uit over het gebrek aan communicatie. Niet alleen is er geen uitleg over de ‘vertraging’, maar ook over eerdere brieven en verzoeken vanuit Wan Okasi, blijven onbeantwoord. Dit patroon herhaalt zich keer op keer: beloften worden gedaan, verwachtingen gewekt, maar uiteindelijk blijft men achter met niets meer dan teleurstelling. Opvallend is de timing van de loze belofte. Met nog ongeveer vijftig dagen tot de verkiezingen te gaan lijkt het erop, dat de regering wederom haar toevlucht neemt tot populistische maatregelen om stemmen te winnen. Koendjbiharie wijst erop, dat de groep mensen met een beperking en chronisch zieken een electorale kracht vertegenwoordigt van twee tot zes zetels. Politici schijnen dit goed te beseffen en beloven gouden bergen om kiezers te winnen.
Maar wat gebeurt er na 26 mei? Grote kans dat de belangen van deze groep wederom naar de achtergrond verdwijnen. Dit is een misselijkmakende vorm van politiek bedrijven. Het bewust misleiden van een kwetsbare groep voor politiek gewin, ondermijnt het vertrouwen in het politieke systeem. Wanneer mensen met een beperking keer op keer worden misleid, hoe kunnen zij nog geloven, dat de overheid werkelijk om hen geeft?
Wan Okasi heeft meermalen van zich laten horen, maar zelfs brieven aan de president hebben niets opgeleverd. Waarom dan nog moeite doen? De boodschap is duidelijk: laat je niet misleiden. Het is verleidelijk om te stemmen op degenen die de mooiste beloftes doen, maar de realiteit leert ons dat deze beloften zelden worden nagekomen. Mensen met een beperking en chronische aandoeningen moeten kritisch kijken naar welke partij écht iets voor ze heeft betekend en niet slechts in verkiezingstijd hun belang opeens realiseert. In een samenleving waarin kwetsbaren afhankelijk zijn van een falende overheid, is het tijd om politieke verantwoordingsplicht te eisen. Niet alleen met woorden, maar met daden.
The post POLITIEKE BELOFTEN ZONDER DADEN ..
- Jason Yeung ongeslagen schaakkampioen van Suriname..
- Jogi: ABOP maakt zich minder druk om nationale vraagstukken..
- Geld auto-inbraak nog niet achterhaald..
- Politieke partijen komen gezamenlijk in het geweer..
- Suriname en TCU zoeken samen naar slimme energieoplossingen..
- NPS zet in op grondige herziening gezondheidszorg: ‘Meer bu…..
- Problemen Esther Stichting nog steeds niet opgelost..
- Kabinet Vicepresident: ‘Geen rol gespeeld bij besluit wege…..
- Huisartsen getraind ter versterking van de eerstelijnszorg..
- Man gewond bij gewapende overval..
- Deel Klinisch Chemisch Laboratorium tijdelijk uitgevallen..
- Rechter stopt nu ook uitvoering project Van ’t Hogerh…..
- Naam Edward Belfort blijft op de NDP-kandidatenlijst..
- Open brief: Georganiseerde stemopkoop en de noodzaak tot pr…..
- BREAKING: Rechter verbiedt Staat nu ook uitvoering IDB-proj…..
- Ramnandanlal: verklaring regering over koersontwikkeling is…..
- Gestolen Durotank teruggevonden na post op social media..
- Vier verdachten aangehouden bij drugsinvallen; een hunner h…..
- Bloedbank voorkomt uitstel niertransplantaties met snelle a…..
- Haïtiaanse journalisten en burgers bieden weerstand te midd…..
- Rekenkamer: ‘Ernstige tekortkomingen in financieel beheer o…..