Politieagent schiet op twee broers

01/01/2021 23:16 – Van onze redactie

Eén van de gewonde broers wordt gebracht naar de ambulance. : Anthony Janki  
WANICA – Twee broers zijn vrijdagochtend door een politieagent geschoten. Beide slachtoffers werden afzonderlijk in ambulances afgevoerd. Het duo verkeert buiten levensgevaar.
De politieagent M.V. was vrijdagochtend bij de woning zijn douanevriend M.M. aan de Frederikshoopweg toen de overbuurman D.H. rekenschap kwam vragen aan M.M. De douanier zou namelijk een neefje van de overbuurman donderdagavond hebben aangesproken over het afschieten van vuurwerk voor zijn woning.
De politieagent vond het noodzakelijk om vuurwapengeweld te gebruiken en schoot D.H. in zijn linkeronderbeen. Volgens ooggetuigen werd de man zonder enige reden door M.V. geschoten. De broer van D.H., die dit van zijn vrouw vernam, pakte een kapmes en rende naar de woning van M.M. om zijn jongere broer te helpen. Hij werd in beide benen geschoten.
Hevig bloedend rende hij terug naar zijn woning. Omdat andere buurtbewoners en familieleden zich met de zaak kwamen bemoeien, vroeg M.V. om versterking. Binnen enkele minuten arriveerden vier prowagens op de plaats delict.
De agent en de douanier hebben zich later gemeld op het politiebureau en werden na te zijn verhoord heengezonden. Het dienstwapen van M.V. is niet in beslag genomen. Het is vooralsnog onduidelijk of de twee broers als verdachten zijn aangemerkt.
  Tweet
 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname