Politie schiet voortvluchtige roofverdachte dood

03/04/2021 16:11 – Van onze redactie

 
PARAMARIBO – Raoul With (39) is vrijdagavond overleden na neergeschoten te zijn door de politie. Hij werd geraakt in de buikstreek en het linkerbeen en overleed voordat de ambulance arriveerde. Bij zijn aanhouding aan de Pikinstonstraat te Ramgoelam had hij geprobeerd naar het dienstwapen van één van de agenten te grijpen. Toen dat mislukte, haalde hij zijn eigen vuistvuurwapen tevoorschijn, waarna de politie gericht schoot.
With was woensdag met drie andere verdachten, onder wie een man die in februari was ontvlucht uit het cellenhuis van politiebureau Centrum, aan de Kashmirstraat in het ressort Munder aangehouden door een gemengde eenheid van de politie. Echter, enkele uren daarna ontsnapte hij uit het politiebureau van de Nieuwe Grond.
Vrijdagavond was hij in gezelschap van vijf anderen, onder wie een vrouw en een baby, toen hij staande werd gehouden. Hij zou net in een wagen stappen. De inzittenden werden gesommeerd uit het voertuig te stappen toen With probeerde één van de agenten te ontwapenen met het voor hem noodlottige gevolg. De andere personen werden overgebracht naar het politiebureau, maar werden later heengezonden. Het stoffelijk overschot en het voertuig zijn in beslag genomen.
With werd vanaf 2017 gezocht in verband met meerdere berovingen. De politie vermoedt dat hij en de verdachten die woensdag te Munder werden gearresteerd deel uitmaken van een bende. De groep zou pas nog onder meer een roofoverval hebben gepleegd op de hoek van de Indira Gandhi- en Groot Blijdenshoopweg, waarbij een groot geldbedrag in Surinaamse en Amerikaanse dollars werd buitgemaakt.
  Tweet
 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname