Politie Para zal hard optreden tegen lockdownovertreders en snelheidsduivels

Het is de politie van Para opgevallen dat burgers zich begeven naar de reactieoorden in hun werkressort om uitbundig te feesten. Ondanks de COVID-19-maatregelen worden er dansparty’s georganiseerd met bekende muziekformaties. De wetsdienaren zullen met ondersteuning van andere politie-eenheden hard optreden tegen de feestvierders, de eigenaren of beheerders van de recreatieoorden en de leden van de muziekformaties.
Het in beslag nemen van muziekinstrumenten en of geluidsinstallaties is niet uitgesloten. Overtreders zullen fikse boetes opgelegd krijgen. Verder zal de politie ook optreden tegen snelheidsduivels die illegale ‘care race’ houden op de Desire Delano Bouterse Highway en op de Afobakkaweg.
De politie waarschuwt de autobestuurders die deze verwerpelijke handelingen plegen, want zij brengen niet alleen zichzelf in gevaar maar ook andere weggebruikers en passieve deelnemers die langs de weg staan te kijken naar deze wedstrijden.
De politie zal, binnen de wettelijke bevoegdheden die zij heeft, hard optreden tegen de racers en de toeschouwers. De voertuigen zullen ter herkeuring in beslag worden genomen, omdat politie ervaring leert dat de motoren van de voertuigen worden opgevoerd om hoge snelheden te kunnen halen. Elke burger die wangedrag vertoont op de openbare weg brengt de openbare orde en veiligheid in Suriname in gevaar, meldt de afdeling Public Relations van de politie.