Politie-informatie over ruzie waarbij dode viel

De politie Public Relations geeft details over een slepende ruzie waarbij een dode valt te betreuren.  De ruzie ging tussen twee broers en een buurtbewoner. De 29-jarige Valentino Cederburg is door een opgelopen schotverwonding vrijdag overleden.Drie verdachten, van wie R.S. (17), D.M. (33) en U.C. (19) zijn in deze zaak door de politie van het bureau Munder bijgestaan door het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) in de kraag gevat. Zowel de wetsdienaren van het politiebureau Munder als het RBTP speelden in op een melding van het Command Center dat aan de Peperboomstraat in de omgeving die bekend staat als ‘Texas’ zich een schietincident had voorgedaan.

Bij aankomst op de locatie bleek het te gaan om een slepende ruzie tussen broers en een buurtbewoner, die uit de hand is gelopen. Hierbij liepen de twee broers schotverwondingen op en de schutter en de verdachte R.S. steekverwondingen op.

Beide partijen deden per eigen gelegenheid de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis aan, waarbij Valentino kort na aankomst op de SEH door de opgelopen verwonding het leven liet. Zijn jongere broer U.C. (19) die ook een schotverwonding in zijn borststreek opliep, moest ten gevolge van een opgelopen klaplong met spoed worden geopereerd. De schutter D.M. liep steekverwondingen op aan zijn rug en schouderblad. Zowel de jongere broer U.C. en de schutter D.M. zijn onder politiebewaking in de ziekenrichting opgenomen.

De andere verdachte R.S. liep een diepe wond aan zijn arm op en moest ook medisch worden behandeld.Het ontzielde lichaam van Valentino Cederburg is na gepleegde overleg met het Openbaar Ministerie ter obductie in beslag genomen, terwijl de drie verdachten D.M., U.C. en R.S. in verzekering gesteld. ………… (Star)


Lees verder

Bron: Starnieuws.com