Politie doodt voortvluchtig lid roversbende die bij zijn arrestatie vuur wilde openen op agenten

De 39-jarige R.W. is bij zijn aanhouding zaterdagavond 3 april in de Pikinstonstraat dodelijk geraakt door politiekogels, toen hij dreigde op de agenten te gaan vuren, zo meldt het Korps Politie Suriname maandagmiddag 5 april.
R.W., die deel uitmaakte van een roversbende, werd al lange tijd gezocht door de politie. Hij wordt ervan verdacht met zijn kompanen aantal brute berovingen te hebben gepleegd in de districten Paramaribo, Wanica en Brokopondo.
Deze roversbende, bestaande uit R.W. en zijn kompanen F.C. (39), C.K. (22) en F.B. (34) werden woensdag 31 maart op de kruising van de Kashmir- en de Napelstraat aangehouden. De vier waren bij hun aanhouding in gezelschap van twee vrouwen, die ook werden aangehouden. De drie kompanen van W., F.C., C.K en F.B,. werden voorgeleid aan een Hulpofficier van Justitie en na overleg met het Openbaar Ministerie in voorlopige verzekering gesteld, waarop de twee vrouwen na verhoor naar huis mochten gaan
R.W. was samen met ene J.K., die verdachte is in een andere zaak, in afwachting op hun voorgeleiding in een O’ter cel op het politiebureau De Nieuwe Grond geplaatst. Op een onbewaakt moment zagen beiden kans uit deze cel te ontvluchten. J.K. werd kort daarna weer aangehouden.
Na bekomen en uitgewerkte informatie reed een gemengd team van de politie afgelopen zaterdag naar de Pikinstonstraat ter opsporing en aanhouding van de verdachte R.W. Daar aangekomen zat W. met drie mannen, O.F. (35), A.V. (18), en R.A. (24), gezeten in een auto.
Die auto werd door agenten klemgereden en de vier werden gesommeerd uit het voertuig te stappen. De drie mannen stapten uit, maar W. bleef in de wagen zitten met een baby in zijn armen. Ondanks dat hij meermalen werd gesommeerd om uit te stappen, gaf hij geen gehoor hieraan. Agenten gingen er vervolgens toe over hem uit het voertuig te halen en bij die gelegenheid trachtte W. een van de agenten tevergeefs te ontwapenen/
De politie wist hem de baby afhandig te maken en deze in veiligheid te brengen. Hierna haalde W. vermoedelijk van onder zijn kleding een vuistvuurwapen tevoorschijn, waarmee hij vermoedelijk wilde gaan vuren op de politieagenten. Bij het zien van die handeling aarzelden de agenten geen moment en schoten gericht op R.W., die ter plekke door kogels werd gedood. 
Het lichaam van R.W. werd na overleg met het Openbaar Ministerie ter obductie in beslag genomen. Het voertuig waarin de overleden verdachte en de drie mannen zaten, het vuistvuurwapen en een aantal mobiele telefoons werden ook in beslag genomen.
De drie mannen, O.F, A.V. en R.A., die op 3 april in gezelschap waren van RW., werden na verhoor heengezonden.

Dit delen:

Vind ik leuk:
Like Laden…

………… (DB Sur)

Lees verder

Bron: Dagblad Suriname