Poese herstart bouw omstreden uitvaartgebouw Wintiwai

21/08/2020 05:54 – Gilliamo Orban
Te Wintiwai schijnt Poese de werkzaamheden weer te hebben opgepakt tot ongenoegen van enkele buurtbewoners. : dWT Archief  
PARAMARIBO – Hoewel buurtbewoners van Wintiwai eerder hebben geprotesteerd tegen de bouw van een uitvaartpark in hun omgeving, is het uitvaartbedrijf M.J. Poese al een poosje wederom gestart met bouwwerkzaamheden. Het bedrijf had volgens Neville Pengel, voorlichtingscoördinator van Openbare Werken (OW), een gewijzigd bouwplan ingediend, waarin is opgenomen dat daar slechts een aula opgezet zou worden. Dat plan is goedgekeurd door het ministerie, maar OW is volgens Pengel niet op de hoogte dat de onderneming weer is begonnen met bouwactiviteiten.
“Als het uitvaartbedrijf volgens dat plan werkzaamheden uitvoert, is er geen vuiltje aan de lucht. Het ministerie zal morgen (vandaag …red.) de zaak inspecteren”, zegt Pengel, tegen de Ware Tijd. Mocht het bedrijf zich wederom niet houden aan de regels, zal OW niet schromen om de bouw opnieuw stop te zetten. Riaaz Poese, directielid van het uitvaartbedrijf, wenst geen commentaar te geven over de kwestie.
Er zullen volgens Pengel daar geen begraafplaats, mortuarium en crematorium meer komen. Het uitvaartbedrijf had dat toen wel gepland. Boze bewoners zijn in januari 2019 getogen naar het terrein aan de Draibatrastraat en hebben roet in het eten gegooid. Ze vrezen dat tijdens het cremeren gevaarlijke stoffen vrijkomen. “Wij hebben toen de bouw stopgezet, omdat er niet werd gebouwd volgens het bouwplan dat het bedrijf had ingediend bij OW”, herinnert de voorlichtingscoördinator zich.
Buurtbewoner Evert Daroe heeft zijn bedenkingen over de bouwwerkzaamheden. “Voor mij lijkt het erop dat het bedrijf gewoon doorgaat met alle plannen en we zullen dit niet pikken, waardoor we weer gaan protesteren. Een crematorium zal helemaal niet goed zijn in onze woonwijk, aangezien elke dag kinderen daarlangs lopen”, ergert Daroe zich.
Bij hem kan het er niet in dat de onderneming daar een begraafplaats wil opzetten, omdat die omgeving bij de minste neerslag al onder water loopt. De hygiëne van de bewoners kan hierdoor in gevaar komen. Hij vindt het perfect van het ministerie om poolshoogte te nemen bij de plek. De buurtbewoner heeft de indruk dat de bouwwerkzaamheden een vaart hebben genomen sinds de nieuwe regering aanzit.
  Tweet 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname