Podcast ‘Vrijblijvende Gesprekken’ deelt positivisme

05/04/2021 08:08 – Audry Wajwakana

Jo-Ann Monsels (l) sprak in de derde aflevering van ‘Vrijblijvende Gesprekken’ met Kevin Headley (m) en Vincent Kenswil (r) over haar kinderboek. : FB Vrijblijvende Gesprekken  
PARAMARIBO – Dat de Covid-19-pandemie wereldwijd voor veel narigheden heeft gezorgd is geen nieuws meer. Hoe kan je in deze periode jezelf uitdagen om zaken aan te pakken en zorgen voor een stukje ontwikkeling in Suriname? Kevin Headley en Vincent Kenswil hebben een nieuwe podcast ‘Vrijblijvende Gesprekken’ bedacht om positieve impulsen te geven aan de samenleving.
In de audio-uitzending voert het duo met verschillende gasten die het heeft uitgenodigd in een ontspannen sfeer en onder het genot van een kopje koffie een gesprek over waar ze allemaal mee bezig zijn, hun uitdagingen, maar ook de kansen van hun werkgebied en hun inzichten hoe Suriname te ontwikkelen.
Het idee voor de podcast is begin van het jaar uit Headleys brein ontsproten, na een gesprek met Kenswil. “We kennen elkaar al jaren en als we elkaar tegenkomen dan kunnen we urenlange gesprekken voeren. Vincent is een positief ingesteld mens, die anderen kan triggeren. Zelf noemt hij zichzelf een challenger”, zegt Headley.
Begin dit jaar voerde hij telefonisch een gesprek met Kenswil die hem vroeg of hij wist hoeveel andere mensen bezig zijn met positieve zaken, zonder dat daar ruchtbaarheid aan werd gegeven. Bij Headley ging het belletje rinkelen om met deze mensen in gesprek te gaan en in een podcast vast te leggen. “Geen interview, maar echt een babbeltje houden”, verklaart hij. Headley probeert de gesprekken te benaderen met zijn journalistieke achtergrond als uitgangspunt, terwijl Kenswil op zoek gaat naar tips die de luisteraar kan gebruiken.
Op 22 februari beet de bekende producent Ann Hermelijn de spits af. In het gesprek gaf ze haar visie over hoe zij de situatie rond Covid-19 ervaart en de impact die het heeft op de entertainmentindustrie in Suriname. In verband met Internationale dag van de vrouw, op 8 maart, is er een drieluik gedaan met Maggie Schmeitz, Carla Bakboord en Djaienti Hindori. Zij zetten uit hoe zij de positie van de Surinaamse vrouw zien, de uitdagingen, maar ook de positieve ontwikkelingen.
Bakboord zei dat er veel vooruitgang is geboekt, maar er ook nog veel gedaan moet worden om het doel van gelijkwaardigheid te behalen. Schmeitz gaf aan dat er meer aandacht moet worden besteed aan het aspect van de zorg die al eeuwenlang als een vrouwentaak wordt gezien. Het is belangrijk dat mannen nu ook meer die taak op zich gaan nemen, zodat het gezien wordt als iets van ons allen. Hindori deelde haar ervaringen als vrouw die leiding heeft gegeven aan verschillende organisaties, waar voornamelijk mannen in de leiding zaten. Dit deed zij in combinatie met het onderhouden van een gezin.
In de afleveringen daarop vertelde Jo-Ann Monsels over de productie van haar debuut kinderboek ‘Opa, wat is kokos’, verschafte  Audrey Christiaan meer informatie over de inheemsen op scholen. Vorige week werd met Bryan Sloote, voormalig directeur van het Natin, geconverseerd. Hij sprak over het belang van goede educatie. Deze week heeft Kirtie Algoe het over excelleren in het leven.
Een podcast is een vooraf opgenomen geluidsbestand, dat op aanvraag aangeboden wordt door middel van webfeeds. Sinds de coronapandemie is hetgebruik hiervan toegenomen. Mensen luisteren vooral ter ontspanning en amusement, maar ook voor persoonlijke ontwikkeling, het volgen van interessante personen en het laatste nieuws.
Headley weet dat er in de Verenigde Staten bijvoorbeeld naar podcasts wordt geluisterd door mensen die onderweg zijn van en naar hun werk, waar ze langer dan een uur onderweg zijn. “In Suriname hebben we geen lange afstanden, waar je uren over straat bent en daarom hebben we ervoor gezorgd dat de podcasts niet langer zijn dan dertig minuten”, zegt hij.
Daarnaast zijn de audio-uitzendingen gratis. Met hun product hoopt het duo dat luisteraars inspiratie en motivatie uit de gesprekken halen om zelf zaken aan te pakken. In een volgende fase worden dezelfde gasten uitgenodigd om te horen hoe hun project vordert of hoe ze dat hebben afgerond.
  Tweet
 

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname