Plooien RGD worden gladgestreken

24/08/2020 23:02 – Aidy Pinas-Agodeba
 
PARAMARIBO – Het is weer rustig bij de Regionale Gezondheidsdienst. Ongeveer drie weken geleden kregen meer dan twintig personeelsleden, onder wie verpleegkundigen, een ontslagbrief. Door ingrijpen van minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid is dit van de baan.
De ontslagmededeling was trouwens niet gedaan door de directeur, maar door de voorzitter van het stichtingsbestuur die waarnam. De bond kon dit niet verkroppen en na terugkeer van de directeur was er overleg en werd de kwestie van de tafel geveegd. “Er was beloofd dat we verder hierover zouden overleggen, maar kort daarna werd een nieuw bestuur samengesteld”, zegt bondsvoorzitter Robby Naarendorp tegen de Ware Tijd. Daarmee is ook het onjuiste optreden van leden van het stichtingsbestuur tegen het personeel opgelost.
Hij kijkt uit naar de officiële mededeling over de installatie van het nieuwe stichtingsbestuur, waarin ook de vakbond vertegenwoordigd moet zijn. Naarendorp verwacht dat dit binnen afzienbare tijd zal plaatsvinden. “Het is gebruik in de afgelopen jaren, dat bij een regeringswisseling raden en besturen vervangen worden. We hebben voor wat de vertegenwoordiging van de bond betreft afspraken lopen met de president en hebben de namen al doorgegeven. Het is nu wachten op uitvoering. Vandaar dat we hiervoor nog niets hebben gezegd.” Naarendorp verwacht dat zaken correct zullen lopen en afspraken zullen worden nagekomen.
  Tweet 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname