PLO eens over de nieuwe bustarifering

SRD 8.52 een tijdelijke maatregel
Zowel de Particuliere Lijnbushouders Organisatie (PLO) als de Vereniging voor de Ontwikkeling van het Surinaams Openbaar Vervoer (Vosov) heeft bekendgemaakt dat beide besturen het eens zijn over het nieuwe bustarief. De lijnbussen wachten nu op het startsein vanwege de regering om weer te kunnen rijden. Dit met inachtneming van COVID-19 beschermingsprotocollen. PLO-voorzitter John Mahadewsing zegt, dat zij zondag verdere stappen zullen ondernemen, voor wat betreft de herstart van het busvervoer met de minister van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) Albert Jubitana.  Over de COVID-19 protocollen staan beide partijen op één lijn. Mahadewsing zegt, dat er ook wordt uitgekeken naar wanneer de achterstallige betalingsachterstanden, worden uitbetaald. De minister heeft hiervoor een week de tijd gevraagd, om te kijken naar mogelijkheden voor het inlopen van de betalingsachterstanden. Verder zegt Mahadewsingh, dat de nieuwe bustarieven, op basis van een reële kostprijs zijn vastgesteld. “Wij weten dat iedereen het nu zwaar heeft en dat men nu extra let op zijn of haar portemonnee. De economische situatie laat eigenlijk het niet toe, maar ook wij als bushouders hebben het moeilijk en gezinnen te verzorgen, vandaar dat wij over moeten gaan tot het berekenen van dit tarief”, zegt Mahadewsingh. De voorzitter zegt, dat het tarief van SRD 8.52 een tijdelijke maatregel is, vanwege COVID-19 pandemie.
“Naderhand als de COVID-19 pandemie wat minder wordt, zullen wij overgaan tot hanteren van het tarief van SRD 4,52 voor een rit”, aldus Mahadewsingh.
Controle in de bus
“Als de regering wenst, dat wij met minder stoelen moeten rijden, dan zullen wij dat ook gezamenlijk moeten nagaan en een besluit hiertoe nemen”, zegt Mahadwesingh. Volgens hem is het de taak van de regering, om erop toe te zien, dat de ontwikkelingen met betrekking tot het busvervoer goed en ordelijk verlopen. De Covid-19-protocollen moeten duidelijk zijn voor zowel de chauffeurs als de passagiers. Op zondag 6 september 2020 is er een goed gesprek geweest tussen het COVID-19 Crisis Management Team, het COVID-19 Outbreak Management Team van De Nationale Assemblée en de verschillende vertegenwoordigers van de diverse bedrijfstakken, waaronder ook de bushouders. Zij hebben zich tijdens de besprekingen gecommitteerd om de regering te ondersteunen in de voorlichting, naleving en handhaving van de COVID-19 voorschriften en protocollen.
The post PLO eens over de nieuwe bustarifering appeared first on DE WEST. ………… (De West)

Lees verder

Bron: De West Suriname