PL in startblokken voor viering 25-jarig bestaan

De politieke partij Pertjajah Luhur (PL) is gestart met haar “ondro oso”-meetings op weg naar de viering van haar 25-jarig bestaan op 5 december 2023. De spits werd afgebeten te Meerzorg. De “ondro oso”-vergaderingen zullen wekelijks, en wel elke vrijdag in een ander district of ressort gehouden worden. Aan het eind van de rit moet elk district aan de beurt zijn geweest. De karavaan vertrekt aanstaande maandag naar Lelydorp.
De meetings worden in klein verband gehouden, omdat dit functioneler en effectiever is om de achterban te bereiken en aan te horen. De “ondro oso” vergaderingen ontstonden vlak voor de verkiezingen van 2020. Aangezien een grootse campagnevoering vanwege de covidpandemie onmogelijk was, begon de partij met vergaderen in kleine groepen. Dit model bleek effectief.
Voorzitter Paul Somohardjo ging op Meerzorg kort in de geschiedenis van de organisatie, die is voortgekomen uit de Pendawa Lima. Hij meent dat de PL door verraad bij de afgelopen twee verkiezingen zetels heeft verloren. Echter is Somohardjo ervan overtuigd dat de PL de enige partij is voor het Javaanse blok. Hij roept de Javaanse gemeenschap op om een eenheid te vormen, zodat zij weer inspraak kan hebben in het politiek bestel van Suriname.
Somohardjo zegt dat de PL, die momenteel deel uitmaakt van de regeercoalitie, met slechts 1 zetel niet veel kan verrichten. Vandaar dat het volgens hem van belang is dat de partij meerdere zetels behaalt bij de komende verkiezingen. Somohardjo gaf verder aan dat de samenwerking tussen de ABOP en PL niet meer weg te denken is. Bij de verkiezingen van 2025 zullen beide partijen weer een lijstverbinding aangaan.