Peuterschool biedt handreiking aan werkende en alleenstaande moeders

Kinderen zijn de toekomst moet niet alleen bij een gezegde blijven. Dit zei Wendy Huur, oprichter en directeur van Rijsdijk oppas en peuterschool. Deze school, die gefocust is op de werkende klasse in het district Para, is op 12 september officieel opengesteld. Het is de bedoeling dat alleenstaande of werkzoekende moeders nu de gelegenheid zullen krijgen om een baan te vinden om zelfvoorzienend te zijn.
Vrouwen moeten meer durven, vindt Huur, die een droom heeft verwezenlijkt. Ze gaf in haar speech aan hoe zij tot de zesde klas van de lagere school is geweest. Echter heeft zij niet stilgezeten. Zij heeft vele trainingen gevolgd om kleuterleidster te worden. Het heeft jaren geduurd voor het gebouw tot stand kwam.
Volgens DNA-lid Patricia Etnel (NPS) moeten nog meer vrouwen hun eigen onderneming starten. “Je bent nooit te oud om iets voor jezelf te beginnen. Het is geen makkelijke taak, maar door samen te werken kan je bergen verzetten,” zegt Etnel.
Volgens districtscommissaris Marlene Joden heeft een vrouw weer bewezen, dat het wel mogelijk is om dromen te verwezenlijken. “Door hard werken en doorzettingsvermogen kan je heel veel bereiken. Dit moet een motivatie zijn voor alle vrouwen in het land,” vindt de burgermoeder.
Het gebouw van de oppas en peuterschool is neergezet door Main Construction. Ulcy Tombe, vertegenwoordiger van Main Construction, gaf aan dat de werkzaamheden in 2018 zijn begonnen en het gebouw op 12 september is geopend. Er is vaak gewerkt met aanwijzingen van Huur, waardoor het eindproduct tot stand is gekomen.