Personeel PCS in actie; nog steeds niet uitbetaald

Het personeel verbonden aan het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS) heeft het werk neergelegd. Het personeel is niet te spreken over de late uitbetaling van het salaris. Haast elke maand wordt er te laat uitbetaald. De personeelsleden waren het vanmorgen beu dat er vrijdag niet was gestort.
Het personeel kan niet aanzien dat zij van alle ziekenhuizen nog geen salaris heeft ontvangen. “Wij hebben ook gezinnen die wij moeten verzorgen.”
Het gaat om eendaagse actie. Morgenochtend wordt het personeel om 07.00 uur verwacht op het werk. Carmen Brondenstein, voorzitter van de bond van Personeel bij het Psychiatrisch Centrum Suriname, springt niet om in actie te gaan, maar omdat het personeel steeds laat wordt uitbetaald zit de motivatie om naar het werk komen er niet echt in.
De bondsvoorzitter gaf aan dat er vrijdag gesprekken waren gevoerd met de directie over wanneer de uitbetaling van de salarissen zou plaatsvinden. Het zou vrijdagmiddag laat gebeuren, maar dat is niet gebeurd. Daarom besloot de bond om het werk neer te leggen. De bond is vandaag ontvangen door de directie van het PCS en er is een toezegging gedaan dat er vandaag nog wordt uitbetaald aan de personeelsleden.
PCS-directeur Rudi Dwarkasing zegt dit te betreuren. Hij is in de afgelopen dagen steeds in gesprek geweest met de ministers van Volksgezondheid en Financiën. De betalingsstructuur van het PCS is zeer ingewikkeld. Er wordt op ministerieel niveau gekeken naar een oplossing voor een soepelere manier van betaling.
Dwarkasing betreurt het dat zaken steeds weer zo worden afgehandeld. Hij hoopt dat dit de laatste keer zal zijn.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald