Personeel MAS verhit

De actie van het personeel bij de Maritieme Autoriteit Suriname (MAS) wordt grimmiger. De directie heeft een deel van de personeelsleden die in actie is, de toegang tot het terrein geweigerd. Toen personeelsleden vanmorgen aan het werk gingen werden ze bij de poort geconfronteerd met een lijst van namen van personen die niet naar binnen mochten. De lijst is opgemaakt door de directie. Het personeel is hierdoor verhit geraakt.
Een bestuurslid van de bond zegt tegenover Suriname Herald verontwaardigd te zijn hierover. Gisteravond zijn beide partijen uitgenodigd door de minister van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT), Albert Jubithana. Bij dit onderhoud heeft de minister beide partijen aangehoord en verzocht het pad van dialoog te bewandelen. Het bestuurslid had verwacht dat gehoor hieraan gegeven zou worden.
Het was de bedoeling om vanmorgen weer om de tafel te gaan met de directie. Tot verbazing van de bond werd het personeel de toegang tot het terrein geweigerd. “De directeur lapt de instructies van de minister aan zijn laars”, zegt een nogal gebelgd bestuurslid.
Het is niet de eerste keer dat het personeel overhoopligt met de directeur. De bond is de arrogante houding van de directeur zat en is voornemens om te eisen dat er een nieuwe directeur wordt aangesteld. “Het is niet makkelijk werken met deze man, hij heeft geen respect voor personeel noch bond”, laat het bestuurslid van de bond weten.
Het personeel van de MAS is in actie gegaan omdat ze een looncorrectie wil op basis van de unificatiekoers. De bond bij de MAS was al enige tijd in onderhandeling met de directie over een looncorrectie. Het bod dat de directie heeft gedaan aan de bond bij de MAS, is volgens personeelsleden niet acceptabel. De personeelsleden kunnen zich niet terugvinden in wat aan hen is gepresenteerd. Met de actie van het personeel is het vaarverkeer niet gegarandeerd.
De bond en directie moeten vandaag voor de Bemiddelingsraad voor Geheel Suriname verschijnen want partijen kunnen niet door één deur. De bond had gehoopt dat het niet zover zou komen gezien de minister van TCT zelf geprobeerd heeft te bemiddelen in de kwestie.
Vishmohanie Thomas

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald