Personeel Dienst Elektrificatie Voorziening Binnenland in beraad

Het personeel van de Dienst Elektrificatie Voorziening Binnenland is vanaf vandaag in beraad. Dat is besloten tijdens een algemene ledenvergadering van de personeelsbond. Het is al geruime tijd dat de belangen van het personeel niet worden behartigd door het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), vinden de leden.
Aan de Gronfolostraat te Beekhuizen hebben de leden unaniem besloten in beraad te gaan totdat zij een gunstig antwoord krijgen van NH.
Bondsvoorzitter Yone Gorrison zegt dat de leden veel moeten ontberen. Hun bevorderingen, overuren, reiskostenvergoeding en voedingsgelden worden maar niet in orde gemaakt. Ook worden de premies maar niet uitbetaald door het ministerie. De bond is moe om NH telkens hierom te vragen.
De acties houden onder andere in dat vanaf vandaag geen voertuigen meer zullen worden getankt op het emplacement. Er zullen ook geen tankwagens getankt worden die bestemd zijn voor het binnenland. De leden die nu op verschillende plaatsen in het binnenland zijn, zullen zich normaal op hun dienstonderdeel begeven maar geen arbeid verrichten totdat ze vanuit Paramaribo een positief antwoord hebben gekregen.