Personeel AZP hervat werkzaamheden; geld uitbetaald

Het personeel van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) heeft vandaag de werkzaamheden hervat. Zij hebben dit gedaan nadat het geld, de afkoopregeling 2019-2020, op hun rekening was gestort, zegt de voorzitter van de Algemene Bond van Personeel in dienst van het Academisch Ziekenhuis (ABPLAZ) Lloyd Pool tegenover Suriname Herald.
“We hebben vanmorgen vernomen dat het geld overgemaakt is naar de rekening van het AZP en vervolgens gestort op de rekeningen van de personeelsleden. Wij hebben rekening gehouden met de zieken in het ziekenhuis en de acties opgeschort. We kijken ernaar uit dat ook de andere punten worden opgelost,” geeft Pool aan.
Personeelsleden van het AZP hadden een afkoopregeling geëist over de dienstjaren 2019 en 2020. Vanuit de regering was er geen concreet antwoord gegeven door de minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin. Dit heeft tot grote ergernis gezorgd bij de leden van de bond.
De leden zijn van mening dat juist zij zich extra moeten inzetten en dan een stiefmoederlijke behandeling krijgen. Daarom hadden zij het werk neergelegd. Wat verder kwaadbloed had gezet bij de medewerkers was dat de deelbetaling pas in augustus zou plaatsvinden. De leden hebben echter geprotesteerd hiertegen.
Simone Awanna

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald