Personeel Ashiana in actie om inhouding toelages

01/12/2020 08:03 – Gilliamo Orban

Minister Uraiqit Ramsaran (r) zorgde er in augustus voor dat de verstoorde relatie bij Huize Ashiana werd hersteld. Drie maanden verder botert het opnieuw niet tussen bond en directie. : CDS  
PARAMARIBO – Medewerkers van Huize Ashiana hebben besloten om maandag in actie te gaan, omdat ze eind oktober geen wacht- en nachttoelage en overwerkvergoeding hebben ontvangen. “Er is een fout gemaakt bij het verwerken van de lonen, maar dat is niet ons probleem. De mensen hebben gewerkt en willen hun geld hebben”, zegt Jan Aviankoi, secretaris van de bond bij Huize Ashiana, tegen de Ware Tijd.
Hij wijst erop dat de bond het directieteam van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) een week de ruimte heeft gegeven om het probleem op te lossen. Huize Ashiana valt onder Sozavo. “We hebben vrijdag gemerkt dat de mensen het geld niet zagen op hun rekening en de personeelsleden zijn hierdoor misnoegd”, uit Aviankoi de gevoelens van de ongeveer 250 medewerkers.
Volgens hem wordt alleen het noodzakelijke werk gedaan. Medewerkers hebben te maken met onder meer bedlegerige bejaarden, die ze niet in de steek kunnen laten. “De mensen worden gebaad en ze krijgen hun voeding en medicatie. Het overige werk wordt niet gedaan”, zegt Aviankoi. De bond heeft maandag weer gesproken met het directieteam van Sozavo, dat een beroep deed op de medewerkers van Huize Ashiana om de actie op te heffen. Er zal vervolgens worden gewerkt om het geld van de mensen in orde te maken.
De bond zal dat voorstel dinsdag voorleggen aan de mensen in een algemene ledenvergadering. “Ik denk niet dat ze zullen meewerken om de actie te beëindigen. Ze hebben hun extra geld nodig om hun schulden af te lossen”, zegt de secretaris. Hij legt uit dat het personeel door de verslechterde economische situatie zijn geld hard nodig heeft. De mensen moeten al zien uit te komen met het geld dat ze krijgen en willen niet geconfronteerd worden met inhoudingen.
  Tweet
 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname