DE PERIKELEN TUSSEN de algemeen directeur van de Stichting Bosbeheer en Bostoezicht (SBB) en het stichtingsbestuur zijn nog steeds niet opgelost. De personeelsbond heeft van minister Dinotha Vorswijk van Grondbeleid en Bosbeheer geëist geen misverstand over te laten bestaan dat de politiek er ver van af moet blijven. Volgens de bond zou de regering teveel bemoeienis willen hebben met de bedrijfsvoering van SBB als staatsbedrijf wat leidt tot een ongezonde bedrijfsvoering.
Sedert november 2024 is er een slepende ruzie gaande tussen directeur Ruben Ravenberg en het stichtingsbestuur. Het stichtingsbestuur heeft op 15 januari van minister Vorswijk geëist dat Ravenberg wordt ontslagen. Aanleiding van de ruzie tussen Ravenberg en het stichtingsbestuur ontstond toen hij manager Reshma Sewgobind-Ramanand van de afdeling Export muteerde als gevolg van ongeregeldheden die hij had geconstateerd. Sindsdien werd de afdeling onder zijn toezicht geplaatst. De maatregel werd, ondanks het verzoek van het stichtingsbestuur, niet teruggedraaid, wat de reden was voor het ontslagverzoek aan de bewindsvrouw.
Het zal kennelijk niet leiden tot een crisis, hoewel in deze het er veel van heeft dat de Abop en VHP weer tegenover elkaar staan.
Voorzitter Dino Souprayen van de Bond Personeel SBB koos dinsdag tijdens een persconferentie de zijde van Ravenberg en vindt dat de directeur in het conflict juist heeft gehandeld. Ravenberg had bij zijn aantreden bekendgemaakt dat hij hard zou optreden tegen corruptie die zich voordoet bij de export van hout.Tussen de personeelsbond en het stichtingsbestuur is spanning ontstaan. In deze kwestie bewaart de regering enig stilzwijgen, terwijl mensen met een voorname positie binnen SBB van corruptie worden beschuldigd. Het conflict lijkt heftiger nu daar de personeelsbond zich ook mengt in de woordenstrijd.
De bond waarschuwt de politiek zich buiten de zaak te houden, maar geeft niet aan op welke andere wijze het vraagstuk moet worden opgelost. Hoe dan ook deze slepende zaak kan niet voortgaan, omdat er gestuit zou zijn op corruptieve praktijken. Er rest geen andere mogelijkheid dan het mes erin te zetten en over te gaan tot gezondmaking van de SBB.
Het wordt een hebbelijke gewoonte de put te dempen nadat het kalf is verdronken. Klachten over corruptie en gesjoemel bij SBB klinken luider, zonder dat de buitenwacht merkt dat er maatregelen worden genomen. Oplossing van het vraagstuk heeft bij de regering duidelijk geen prioriteit. Het zal kennelijk niet leiden tot een crisis, hoewel in deze het er veel van heeft dat de Abop en VHP weer tegenover elkaar staan. Echter, uit het handelen – of juist gebrek daarvan – is duidelijk dat de regeringspartijen kennelijk meer aandacht hebben voor de verkiezingen van 2025. De gebeten hond zal de SBB zijn.-.
- Verkeersomleiding Sophia’slustweg..
- AWJ zet in op realiseren beleidsdoelen resterende regeerper…..
- Afgelopen vier jaar belangrijke wetgeving van Gajadien in D…..
- MMC beschikt niet over permanente radioloog..
- AWJ investeert in werkgeluk en organisatiedoelen..
- 29 personen gedecoreerd bij 100 jaar Boy Scouts Suriname..
- Narcoticabrigade pakt drugsverkoop in buurten aan..
- Boetjoe vergrijpt zich aan minderjarig nichtje..
- ‘Kennis, betrokkenheid en daadkracht zijn sleutels tot een …..
- Wereldreligie dag in teken van belang van respect voor elka…..
- Overwegend bewolkt met wat zon..
- Politieambtenaar buiten functie gesteld..
- Nieuwe lp Ronald Snijders eindelijk gelanceerd..
- Ex-vicepresident Adhin: ‘OM wil koste wat het kost mij een …..
- Biden beschermt meerdere familieleden met preventieve grati…..
- Guyanese politie arresteert twee mannen voor wapensmokkel v…..
- Guno Robby Burnet (66) Amsterdam-Zuidoost 17-1-2025..
- VN: 915 hulpvrachtwagens zijn Gaza maandag binnengekomen..
- Mulokot en IKSUR sluiten overeenkomst voor gezamenlijke pro…..
- 29 krijgen staatsdecoratie in verband met 100 jaar Boy Scou…..
- “Grenskwestie mag niet aan toekomstige generaties worden ov…..