DE PERIKELEN TUSSEN de algemeen directeur van de Stichting Bosbeheer en Bostoezicht (SBB) en het stichtingsbestuur zijn nog steeds niet opgelost. De personeelsbond heeft van minister Dinotha Vorswijk van Grondbeleid en Bosbeheer geëist geen misverstand over te laten bestaan dat de politiek er ver van af moet blijven. Volgens de bond zou de regering teveel bemoeienis willen hebben met de bedrijfsvoering van SBB als staatsbedrijf wat leidt tot een ongezonde bedrijfsvoering.
Sedert november 2024 is er een slepende ruzie gaande tussen directeur Ruben Ravenberg en het stichtingsbestuur. Het stichtingsbestuur heeft op 15 januari van minister Vorswijk geëist dat Ravenberg wordt ontslagen. Aanleiding van de ruzie tussen Ravenberg en het stichtingsbestuur ontstond toen hij manager Reshma Sewgobind-Ramanand van de afdeling Export muteerde als gevolg van ongeregeldheden die hij had geconstateerd. Sindsdien werd de afdeling onder zijn toezicht geplaatst. De maatregel werd, ondanks het verzoek van het stichtingsbestuur, niet teruggedraaid, wat de reden was voor het ontslagverzoek aan de bewindsvrouw.
Het zal kennelijk niet leiden tot een crisis, hoewel in deze het er veel van heeft dat de Abop en VHP weer tegenover elkaar staan.
Voorzitter Dino Souprayen van de Bond Personeel SBB koos dinsdag tijdens een persconferentie de zijde van Ravenberg en vindt dat de directeur in het conflict juist heeft gehandeld. Ravenberg had bij zijn aantreden bekendgemaakt dat hij hard zou optreden tegen corruptie die zich voordoet bij de export van hout.Tussen de personeelsbond en het stichtingsbestuur is spanning ontstaan. In deze kwestie bewaart de regering enig stilzwijgen, terwijl mensen met een voorname positie binnen SBB van corruptie worden beschuldigd. Het conflict lijkt heftiger nu daar de personeelsbond zich ook mengt in de woordenstrijd.
De bond waarschuwt de politiek zich buiten de zaak te houden, maar geeft niet aan op welke andere wijze het vraagstuk moet worden opgelost. Hoe dan ook deze slepende zaak kan niet voortgaan, omdat er gestuit zou zijn op corruptieve praktijken. Er rest geen andere mogelijkheid dan het mes erin te zetten en over te gaan tot gezondmaking van de SBB.
Het wordt een hebbelijke gewoonte de put te dempen nadat het kalf is verdronken. Klachten over corruptie en gesjoemel bij SBB klinken luider, zonder dat de buitenwacht merkt dat er maatregelen worden genomen. Oplossing van het vraagstuk heeft bij de regering duidelijk geen prioriteit. Het zal kennelijk niet leiden tot een crisis, hoewel in deze het er veel van heeft dat de Abop en VHP weer tegenover elkaar staan. Echter, uit het handelen – of juist gebrek daarvan – is duidelijk dat de regeringspartijen kennelijk meer aandacht hebben voor de verkiezingen van 2025. De gebeten hond zal de SBB zijn.-.
- ME-training gestart in Regio West..
- Suriname en Curaçao versterken justitiële samenwerking..
- Onderwijsdirecteur Poese: “Schoolleiders bakken bara’s op k…..
- Suriname en landelijk bestuur..
- Suriname verstevigt justitiële samenwerking met Curaçao..
- Familieleden Pikin Saron-zaak diep teleurgesteld..
- Guyana zet Corantijnbrug op nationale begroting..
- 20 havenmedewerkers getraind door MAS en US Coast Guard..
- BIBIS organiseert Diaspora Summit..
- Fel maar gebalanceerd debat in DNA over terugroepen overlop…..
- Pikin Saron-zaak: veroordeelden gaan in hoger beroep..
- Villa Zapakara biedt speciale rondleiding voor leerlingen L…..
- Veel zon vandaag met af en toe een wolkenveld..
- Caricom en Havana verwelkomen schrapping van Cuba van Ameri…..
- MAS en US Coast Guard trainen havenmedewerkers in ISPS-code..
- Meteodienst: Plaatselijke lichte buien kustgebied en binnen…..
- Ricardo, Raymond (Wilgo) Banel (62) Amsterdam 12-1-2025..
- Economische onzekerheid, sociale spanningen en sociale medi…..
- Yelyco en Yellow Birds stellen niet teleur bij opening nieu…..
- Brunswijk: “Het was bekend waar Bouterse zich schuilhield…..
- Vijf gewonden bij botsing tussen terreinwagen en truck..