Penitentiaire ambtenaar ingesloten voor oplichting en afpersing

PARAMARIBO — De politie van Santo Boma heeft op dinsdag 16 mei de verdachte N.A. (38), die penitentiaire ambtenaar is, op zijn woonadres aan de Doergastraat opgespoord en aangehouden.

Twee winkeliersters aan respectievelijk de Mawakaboweg en de Welgedacht-A weg hebben op die dag aangifte ter zake oplichting en afpersing tegen een onbekende manspersoon gedaan. De man deed zich voor  als te zijn ambtenaar van de Economische Controle Dienst (ECD) en hield de aangeefsters voor dat hij informatie had zij illegale sigaretten verkochten.

De winkelierster van de Mawakaboweg, moest hem ter voorkoming dat de winkelvergunning werd ingetrokken een geldbedrag in SRD betalen. Daarbij zette hij  een vuistvuurwapen zodanig in zijn broekzak, dat deze voor de winkelierster zichtbaar was. De vrouw had op dat moment niet genoeg geld in kas en hij nam genoegen met een veel minder bedrag.

Vervolgens begaf bij zich naar de Welgedacht A weg. Deze winkelierster trapte niet in zijn verhaal, waardoor hij onverrichte zaken de locatie verliet. De politie stelde een onderzoek in en na bekeken camerabeelden kwam de verdachte N.A. en het voertuig waarmee hij de locaties had aangedaan in beeld.

Hij is vervolgens op zijn woonadres opgespoord en aangehouden. Het dienst vuistvuurwapen van N.A.is in beslag genomen. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de verdachte hangende het onderzoek in verzekering gesteld.