PCS behaalt derde Kiwa-certificering

05/12/2020 14:07 –

Reza Abdoelrazak van Kiwa overhandigt PCS-directeur Raj Jadnanansing (r) het ISO-certificaat. :  
PARAMARIBO – Het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS) heeft vrijdag na een doorlichtingsperiode van drie maanden als eerste zorginstelling in Suriname het ISO 9001-certificaat gekregen. Het certificeringsproces is geleid door Kiwa en was volgens PCS-directeur Raj Jadnanansing bedoeld om de managementsystemen van zijn organisatie opnieuw te evalueren en waar nodig aan te passen.
Het was geen gemakkelijke taak, waardoor de directeur extra trots is met het resultaat. “Het was een bijzondere uitdaging voor ons, vooral met deze Covid-situatie. Het is een bekroning en bevestiging dat ons managementsysteem adequaat is”, benadrukte hij tegenover verslaggevers nadat hij het certificaat had ontvangen. Sinds 2014 is het de derde keer dat PCS in aanmerking komt voor deze certificering. Jadnanansing mag rekenen op de steun van zijn twee andere directieleden en andere leidinggevenden, vooral managers en zorgcoördinatoren. Zij moeten erop toezien dat op hun afdelingen de kwaliteitskenmerken zo goed mogelijk worden behouden. “Dat kost inspanning maar het is tot nu toe gelukt.”
Manuska Omanette, leider van het kwaliteitsteam van het PCS, zegt dat een goede motivatie leidend was in het hele proces. Volgens haar is het bij het streven naar verbetering van kwaliteit belangrijk dat alle neuzen in dezelfde richting wijzen. Vooral de financi?le situatie van de instelling was een grote uitdaging. “We hebben heel veel meegemaakt. Maar toch moet je de mensen motiveren om de zaken op te pakken. Soms wil je zaken doen maar er is geen geld dus er komt veel creativiteit bijkijken.” De certificering gaat volgens Omanette gepaard met veel nieuwe kansen. Vooral met buiten- landse partners kan een samenwerking worden aangegaan. Er zijn nu nog geen concrete afspraken maar ze kijkt wel uit naar toenadering van mogelijk geïnteresseerden.
  Tweet
 

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname