Patiënten St. Vincentius Ziekenhuis krijgen ijsje na operatie

Kirpalani schenkt Freezer aan Operatie Afdeling Sint Vincentius ZiekenhuisPatiënten die geopereerd worden in het Sint Vincentius ziekenhuis krijgen voortaan een stroopijsje/waterijsje als ze wakker worden op de uitslaapkamer (Recovery Room). De anesthesiologen van het Sint Vincentius Ziekenhuis Zahira Amier, Jimmy Kromosoeto en Dick Nahar (Maasstad Ziekenhuis Rotterdam) verwachten dat hierdoor de kans op misselijkheid afneemt en ook minder pijnstillers nodig zijn. Dit is in meerdere onderzoeken elders al gebleken zo te zijn. Ook in het Maasstad ziekenhuis Rotterdam is een waterijsje postoperatief standard of care.

“Wij willen de beste zorg voor onze patiënten in Suriname. Vanwege de positieve ervaringen in Rotterdam hebben wij een project geschreven en Kirpalani benaderd voor korting op een freezer. Wij waren blij verrast te horen dat Kirpalani bereid was de freezer in zijn geheel te doneren. Dit stelt ons in staat om zelf de waterijsjes te financieren (voor ongeveer 3000 patiënten per jaar). Wij zijn ervan overtuigd dat het waterijsjes beleid zal leiden tot verbetering van de patiëntenzorg en hogere patiënt tevredenheid,” zegt Nahar.

Samen Sterk is het motto van het Maasstad Ziekenhuis Rotterdam en dat is erg van toepassing op dit initiatief: Kirpalani samen met de anesthesiologen uit het Sint Vincentius Ziekenhuis en de anesthesioloog uit het Maasstad Ziekenhuis Rotterdam, zeggen de anesthesiologen. ………… (Star)


Lees verder

Bron: Starnieuws.com