Particulier biedt woningen aan voor 36.000 euro

Met een aanbetaling van tien procent van het minimale aankoopbedrag van 36.000 euro kunnen geïnteresseerden een woning kopen met een minimale looptijd van twintig jaar bij Pan American Real Estate in Paramaribo-Noord. “Met een aflossing van 200 0f 300 euro kunt u een huis kopen in plaats van huren,” sprak projectontwikkelaar Ismael Sohrabkan.
President Chan Santokhi heeft het naambord zaterdag tijdens de officiële opening onthuld. Er zullen 561 woningen verrijzen, waarvan een groot deel reeds is opgezet. Sommige eigenaren zijn reeds begonnen met het nemen van hun intrek. Alle wegen worden geasfalteerd. De Hakrinbank is de financierder van het woningbouwproject. De overheid zal zorgen voor het verharden van de wegen en voor de nutsvoorzieningen.
Hakrinbank-directeur Rafiek Sheorajpanday is lovend over de projectontwikkelaar. “We hebben een lange werkrelatie met de ontwikkelaar.” Er is beloofd dat de woningen direct op naam van de koper komen te staan. De bank of de staat is niet langer de eigenaar.
De president zei dat de projectontwikkelaar een kans heeft gewaagd om in een tijd van crisis dit project te starten. De projectkosten zijn tussen de US$ 30 en 35 miljoen. De percelen hebben een grootte van tussen 350 en 450 m2.
Naomi Hoever