Parmessar: “Waar zijn de tjauwmin-eters nu?”

Rabin Parmessar, NDP-fractieleider en DNA-kandidaat, benadrukte tijdens een partijbijeenkomst in het ressort Kwatta de dringende situatie van armoede in Suriname. Volgens hem is armoede geen theoretisch concept meer, maar een dagelijkse realiteit voor veel Surinamers.
“De armoede is geen abstract begrip meer. Het is iets wat mensen dagelijks ervaren. Neem bijvoorbeeld de eierboeren, die elke dag kampen met een onzekere toekomst. Als je dichter bij de mensen komt, zie je pas echt de omstandigheden waarin ze zich bevinden. Je kunt dat niet negeren,” aldus Parmessar.
Parmessar stelde tevens dat een regering niet kan functioneren als ze niet in staat is de basisbehoeften van haar bevolking te vervullen. Hij bekritiseerde regeringen voor het falen om concrete resultaten te boeken, ondanks het presenteren van mooie plannen en cijfers.
“Er werden plannen gepresenteerd, zoals het tienjarig plan van Nederland, maar dat geld kwam nooit daar waar het moest zijn. Miljarden zijn weggehaald door smokkel en mismanagement, terwijl de samenleving er niet beter van werd,” zei Parmessar, verwijzend naar de verspilling van middelen die het land had kunnen versterken.
Hij wees ook op het gemis van miljarden Amerikaanse dollars door corruptie en inefficiëntie en herinnerde aan de stijgende elektriciteitsprijzen in 2017, wat leidde tot sociale onrust. “Waar zijn de tjauwmin-eters nu? Waar zijn onze vakbondsleiders?” vroeg Parmessar zich af.
“De samenleving kwam in opstand toen de elektriciteitsprijzen stegen, maar we moeten nu als eenheid komen voor de noodzakelijke veranderingen. We moeten ervoor zorgen dat Suriname weer op de juiste koers komt,” zei hij.
Parmessar benadrukte dat de NDP zich inzet voor het verbeteren van de levensomstandigheden van de Surinaamse bevolking. Hij noemde de komende verkiezingen een kans om een nieuwe richting in te slaan, weg van de afgelopen vijf jaar van falen. “Het is onze plicht om Suriname weer op de juiste koers te brengen, zodat ons volk de rijkdommen van dit land kan benutten en van een beter leven kan genieten,” voegde hij eraan toe.
Met een vurige oproep tot actie sloot hij zijn toespraak af: “We gaan hard werken voor een beter Suriname. We hebben de steun van de samenleving nodig om de noodzakelijke veranderingen door te voeren.”