Parmessar: “Regering probeert aanschaf dure wagen goed te praten”

De regering probeert de aanschaf van een superduur dienstvoertuig goed te praten, merkt NDP-fractieleider Rabin Parmessar op. Het Surinaamse volk wordt misleid door te stellen de Surinaamse ambassadeur in Nederland, Rajendre Khargi, tot twee keer toe met een defect voertuig langs de weg is komen te staan. Met verklaringen als deze, nu dat Suriname zich in moeilijk vaarwater bevindt, probeert de regering een falend en niet-transparant beleid goed te praten, geeft Parmessar te kennen tegenover Suriname Herald.
Parmessar merkt dat deze regering haar falend beleid probeert te verdoezelen door de vorige regering keer op keer te criminaliseren. In dit geval heeft de regering weer geprobeerd de schuld in de schoenen van de vorige regering te schuiven en wel onterecht. “Wat heeft de verkoop van de residentie te maken met de aanschaf van een dure wagen?”, vraagt Parmessar zich af. Er is absoluut geen verband daar te leggen.
Foto ter illustratie.
Hij is van oordeel dat voor de helft van het bedrag van 90.000 euro een representatief goed voertuig aangeschaft kon worden. “Waarom moeten we een veel duurdere Mercedes-Benz kopen?”, vraagt Parmessar zich af.
Het aanschaffen van een duur voertuig in een periode waar iedere Surinaamse burger haar buikriem strak moet aanhalen, is niet goed, is hij van oordeel. Het is uiteindelijk het volk dat de lasten draagt. Terwijl het volk uitgeknepen wordt met belastende maatregelen leeft men als God in Frankrijk.
Parmessar verwijst naar de verschillende privileges die getroffen worden voor ministers, friends and family. Een hiervan is het toekennen van vervoerstoelages. “Deze regering belijdt transparantie met de mond”, zegt hij. Hij merkt dat deze regering geen inzage wenst te geven in hoe zij beleid voert ondanks dat dit keer op keer in het parlement wordt gevraagd.