PARAMARIBO – “De president blijft dezelfde versleten cd afspelen door te zeggen dat Suriname de afgelopen tien jaar geïsoleerd was. Het is juist het huidige buitenlandse beleid dat Suriname heeft geïsoleerd van zijn oude vrienden”, aldus Rabindre Parmessar, lid van de Nationale Democratische Partij.
Parmessar zegt in een gesprek met de krant dat de president van de Republiek Suriname, Chandrikapersad Santokhi, beweert dat er veel is bereikt. De harde waarheid, volgens Parmessar, is echter dat de regering veel heeft verwaarloosd en nu, vlak voor de verkiezingen, probeert zaken op te pakken die zij in de afgelopen vier en een half jaar heeft laten liggen. Parmessar stelt dat de president en de regering blijven volhouden dat Suriname de afgelopen tien jaar geïsoleerd was, terwijl het juist het huidige buitenlandse beleid is dat Suriname heeft vervreemd van zijn oude vrienden. Alles wat met de vorige regering te maken had, moest naar hun zeggen kapotgeslagen worden, zelfs de vriendschappen met Zuid-Amerikaanse landen.
Tijdens de Algemene Politieke Beschouwing gaf Parmessar aan dat de president rooskleurige verhalen voorhoudt aan het parlement, zonder concreet in te gaan op de werkelijke situatie. De president sprak over een herstel- en stabilisatiefase en beweerde dat Suriname nu in de groeifase is beland, met verbeterde leefomstandigheden voor de samenleving. “De realiteit wijst echter het tegendeel uit, wat we kunnen zien aan de toenemende armoede, de verslechterende criminaliteit en de afname van de kwaliteit van onderwijs, gezondheidszorg en infrastructuur”, zegt Parmessar.
De president sprak ook over een versterkte rechtsstaat, wat volgens Parmessar aanleiding gaf tot de vraag of hij moest lachen of huilen. “De afgelopen jaren hebben we ervaren dat het Openbaar Ministerie (OM) vermoedelijk in dienst staat van de regering, met onder andere willekeurige vervolgingen”, aldus Parmessar. Hij verwijst naar de zaken Adhin en Ramsamoodj, terwijl De Haan, Bissesur en anderen vrij rondlopen en waarschijnlijk de kans hebben gekregen om te vluchten. In de afgelopen periode is de vrije meningsuiting onder enorme druk komen te staan. Burgers werden voor de kleinste zaken opgepakt en opgesloten. Het vervolgingsapparaat is buitengewoon zwak, met veel zaken die jarenlang bij de rechters liggen. De procureur-generaal heeft herhaaldelijk gewezen op de onderbezetting van het OM.
Parmessar benadrukt dat de regering weigert transparantie te tonen. “Transparantie is de sleutel, president. We eisen volledige transparantie en alle relevante documenten, zodat we gezamenlijk tot een goed en gedragen besluit in landsbelang kunnen komen.”
- DEALS MET DE CHINEZEN..
- LVV verbiedt import broedeieren en levende vogels VS..
- Bewolkte zondag met regenbuien..
- ‘Enchanted Christmas Forest’ tot en met 3 januari 2025 toeg…..
- Kristrun Frostadottir (36) nieuwe en jongste premier van IJ…..
- Georgette Wilma Powel (85) Amsterdam 19-12-2024..
- Guatemala: 160 kinderen gered van Joodse Lev Tahor-sekte..
- Matige onweersbuien in kustgebied en delen binnenland..
- Nieuw seizoen Suriname Major League start op 31 januari..
- Slechts 35 van geprojecteerde 116 staatsgebouwen met succes…..
- Bouva wil duidelijkheid over nevenbetrekkingen onderministe…..
- Waarborgsom 1% kiesgerechtigden x SRD 158..
- Onderminister Ramsukul: Aantijgingen Bouva ongegrond..
- Meer dan 30 doden bij botsing tussen bus en vrachtwagen in …..
- Brunswijk vraagt samenleving om nog meer geduld..
- Meer dan 150 kg drugs vernietigd in Kraka..
- KPS MOET ONDER VERGROOTGLAS..
- Genoeg kansen om te bloeien met toerisme..
- Werkgroep Para heeft overleg met president..
- hoe de leugen en hoe ze doden...
- HAÏTIAANSE INSTROOM..