Parlementariër Mangre voelt zich niet meer veilig

Parlementariër Reshma Mangre (VHP) voelt zich niet meer veilig nadat ze op Facebook met de dood is bedreigd. In een Facebookpost die eindigt met “blood must fall”, wordt niet alleen Mangre maar ook VHP-parlementariër Harriet Ramdien met de dood bedreigd. Mangre heeft naar aanleiding hiervan aangifte gedaan bij het politiebureau van Houttuin. Ze kijkt uit naar de verdere afhandeling van haar aangifte.
Mangre geeft tegenover Suriname Herald te kennen dat er met een fake account van haar eerder fake nieuws werd verspreid. Hiertegen heeft zij geen stappen ondernomen. Nu is ze wel opgeschrikt geworden door een bericht dat op Facebook is geplaatst en gedeeld wordt door onder andere de Facebookpagina De Waarheid. Ze benadrukt dat het gaat om een levensbedreiging wat volgens haar verregaand is. In de Facebookpost wordt aangegeven dat ze spoorloos zal zijn samen met Ramdien.

Ook in de hoedanigheid van voorzitter van de Bond van Leraren (BvL) en de Alliantie voor Leerkrachten in Suriname (ALS), is dit een ernstige bedreiging naar haar adres. “Ik voel me niet meer veilig”, zegt ze. Ze hoopt niet dat het bedreigen van politici ergere vormen aanneemt. President Chan Santokhi, zijn echtgenoot Mellisa Santokhi en zijn zoon Richano Santokhi zijn eerder ook door een Facebookgebruiker met de dood bedreigd. Deze persoon is inmiddels door de politie opgepakt en aangehouden.

In de bedreigende post wordt Mangre voor oplichter uitgemaakt. Mangre wordt verweten vóór 25 mei zoveel te hebben beloofd zoals WiFi, verhoging van salarissen en een betere behandeling. Na juli heeft men niets meer gehoord “dus als er wat met Mangre zou gebeuren heeft ze het zelf gezocht”, wordt geschreven. “Wanneer beide van jullie spoorloos zijn dan gaat men zien hoe serieus zaken zijn. Leerkrachten pinaren.”
Vishmohanie Thomas

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald