Parkeerplaats Openbare Werken nu geordend

Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) heeft een toename van de parkeerdruk geconstateerd op het terrein van het ministerie. Dit komt omdat er dagelijks bezoekers langskomen, die veilig willen parkeren. Om die reden is besloten, speciaal voor de bezoekers, parkeergelegenheden buiten het terrein te introduceren. Bezoekers die graag binnen wensen te parkeren kunnen, indien vrije parkeerruimte op het terrein beschikbaar is, tegen een vergoeding parkeren.
Tijdens de rondleiding op het departement is de bewindsman voornamelijk geconfronteerd met de parkeerproblematiek. Personeelsleden gaven aan niet op het terrein te kunnen parkeren, vanwege een overvolle parkeerplaats. De parkeerplaats op het terrein is voortaan, in eerste instantie, bestemd voor het personeel.
Er wordt hard gewerkt aan het opvoeren van de beveiliging op de parkeerplaats binnen. De departementsleiding vindt dat er geschikte parkeergelegenheid moet worden gecreëerd voor meer dan honderd voertuigen, voorzien van aanwijzingsborden. De oversteekplaats is onlangs aangepast, aangezien er rekening wordt gehouden met scholieren die uitstappen, langslopen of oversteken.
In de toekomst zal OW-personeel beschikken over een bewijs of werkpasje. Dienstvoertuigen met gele kentekenplaten zullen worden voorzien van een blauwe kentekenplaat, om beter herkenbaar te blijven. Dit systeem is van essentieel belang om een onderscheid te kunnen maken bij de wacht, die de ordehandhaving onder controle zal moeten houden.
Hulpbehoevende bezoekers worden vrijgesteld van deze regeling en krijgen speciale faciliteiten door vlakbij de ingang te mogen parkeren. “Defecte voertuigen en oude machines worden van het terrein verwijderd en in de openbare verkoop aangeboden, zodat er meer ruimte vrijkomt voor de bezoekers die binnen willen parkeren,” zegt Nurmohamed.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald