Paramaribo Creative City in the Caribbean! – Parbode Sneak Peek – Parbode

‘Paramaribo, een ware cultuurbelevenis en een streling voor het oog’, is een van de doelen van het project Paramaribo Live Museum (PLM). Met Yves Tjon, voorzitter van United Tour Guides Suriname (UTGS), maken we in gedachten een wandeling door onze toekomstige toeristvriendelijke stad.
Tekst Christa Sluisdom
UTGS-voorzitter Yves Tjon vertelt dat PLM bezig is de binnenstad van Paramaribo die sinds 29 juni 2002 op de werelderfgoedlijst van de UNESCO staat, van een aantrekkelijk en toeristvriendelijk decor te voorzien. “Onze hoofdstad heeft behalve mooie historische huizen, ook interessante verhalen, hele leuke festivals en een gevarieerde keuken, kortom een rijke cultuur. In dit kader zijn er foodtrucks aangekocht om onze gewaardeerde keuken dichter bij de toerist te brengen en golfcarts om stadstours met verschillende thema’s mee te verzorgen. De nieuw door Surinaamse kunstenaars aangebrachte muurschilderingen die elk op zichzelf een verhaal vertellen, dragen bij aan een mooie en vernieuwde binnenstad.
“Een ander belangrijk doel is om de service in de stad te verbeteren. De oude informatieborden van 2004 worden vernieuwd en er zullen touchscreenzuilen in de binnenstad worden geplaatst. Die zullen aangesloten worden op een digitaal platform dat in contact staat met het Tourist Information Centre waar alles wat in Paramaribo gebeurt te vinden zal zijn”, vertelt Tjon bevlogen.
Het project werd geïnitieerd door het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme als IFS (Innovation For Firms) project en gefinancierd door de Inter-American Development Bank (IDB) als onderdeel van het Suriname Business Climate and Innovation Program (SBCLIP). Verschillende ondernemingen dongen mee naar financiering van hun project in de vorm van een grant. PLM deed in december 2018 mee en kwam na hun presentatie tijdens de tweede ronde in mei 2019, in aanmerking voor 100.000 US-dollar waarvan de eigen bijdrage 20 procent bedroeg.
Lees het hele artikel in het augustusnummer van Parbode

………… (Parbode)


Lees verder

Bron: Parbode.com