Paraanse gemeenschap beetgenomen met bouwkavels

De vorige regering heeft de gemeenschap van Para flink voor de gek gehouden bij het verstrekken van bouwkavels. Dit zegt het assembleelid van de ABOP, Ramon Koedemoesoe, aan Suriname Herald. De meeste verkavelingsprojecten waar de regering bouwkavels had beloofd, zijn na de verkiezingen toegewezen aan een viertal stichtingen.
Het DNA-lid vindt het triest dat de vorige regering op deze wijze te werk is gegaan. “Dit doe je als regering niet met je landgenoten. Mensen die geloof in het systeem hadden, zijn diep teleurgesteld,” beweert Koedemoesoe.Het beloven van kavels aan Paranen is volgens hem een verkiezingsstunt geweest van de vorige regering. Na de verkiezingen, toen bleek dat de NDP niet meer aan de macht zou komen, zijn ze van koers veranderd.
Hij noemt projecten te Para-Noord, Para-Oost en La Vigilantia als voorbeelden die allemaal onder stichtingen vallen, terwijl mensen daar in aanmerking zouden komen voor een bouwkavel. De volksvertegenwoordiger zegt dat de huidige regering het niet makkelijk zal krijgen om deze zaken op te lossen.
Vervalsing kaartEen andere kwestie die nu speelt is die van de nazaten van plantage Hanover. Ze zijn namelijk in een strijd met een Chinees verwikkeld. Eerder deze maand heeft hij gedreigd met uitzetting, omdat hij beweert de rechtmatige eigenaar te zijn van dat gedeelte van Hanover.
Slowan Klas, een van de nazaten van plantage Hanover, zegt in gesprek met Suriname Herald dat de kaart van de plantage is vervalst toen men bezig was met de aanleg van de nieuwe Highway, die deels door de plantage is aangelegd. Door de vervalsing van de kaart is een groot deel van de plantage plotseling domeingrond geworden en uitgegeven aan derden.
De families waartoe deze plantage behoort zitten nu met deze zaak in de maag, laat Klas weten. Ook het vernoemen van de Highway naar de vorige president, Desiré Delano Bouterse, is niet afgestemd met de nazaten, beweert hij. Wat nu ook speelt is dat de regering een compensatie had beloofd aan de nazaten van Hanover, die niet is waargemaakt. De compensatie zou niet in geld uitgedrukt worden, maar in een aantal ontwikkelingsprojecten.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald